Треньорът на Милан Дженаро Гатузо си спомни за славните времена, в които той защитаваше цветовете на "росонерите" като футболист. Специалистът обърна внимание и на разликите между съвременните играчи и тези от миналото.

"В Милан винаги е било важно да се спазват правилата. На практика не се изискваше намесата на Галиани и Берлускони. Имаше страхотна атмосфера, страхотна история. И тази история се уважаваше.

Сега всичко е по-сложно. Характерът на играчите се промени. Когато си тръгвах, вече чувствах, че нещо се е променило. С всички сили се стараех да говоря на език, който се чува от толкова много години.

Когато за първи път се обръснах на базата в Милано, оставих два косъма в мивката. След два шамара от Костакурта веднага разбрах какъв е манталитетът на този отбор. Сега е друг манталитет, всичко се промени.

Можете да работите, за да получите постепенно стария манталитет, но не забравяйте за промените. Треньорът трябва да намери група от играчи, които са готови да се жертват, подобряват и правят повече за отбора. Днес трябва да внимавате с това, което казвате на играчите. Ако им кажете нещо, те ще започнат да се оплакват и да търсят извинения", заяви Гатузо.