Третият най-богат човек в света и №1 в Европа – Бернар Арно, все още се интересува от Милан, твърди La Repubblica.

Той проявяваше интерес към клуба още миналия месец, въпреки че тогава синът му отрече това да е вярно. Но римският вестник научи, че 70-годишният бизнесмен още иска да придобие "росонерите", които от няколко години се намират в жестока криза.

Ако това стане факт, Арно е готов на сериозни инвестиции, за да върне старата слава на спящия гигант. Основните му цели ще бъдат Пеп Гуардиола и Лео Меси, но ако иконите на Барселона откажат, той ще се насочи към Юрген Клоп и Килиан Мбапе, твърди изданието.

"Ако придобия футболен клуб, бих искал да имам най-добрия играч и най-добрия треньор", каза Арно при последното си изявление.

В момента Милан заема едва 11-то място в Серия "А" и тече непрекъсната борба с Общинския съвет за събарянето на "Сан Сиро" и изграждането на нов стадион.

Клубът има и бюджетен дефицит от 146 млн. евро и среща проблеми с привличането на нови спонсори. Bloomberg оценява богатството на Арно на 100 милиарда долара. Пред него единствено Джеф Безос (109 млрд. долара) и Бил Гейтс (109 млрд. долара), но не е изключено французинът скоро да ги задмине.