Милан не успя да запише трета поредна победа в Серия А, правейки 0:0 у дома срещу Сасоло. По този начин Росонерите остават в средата на класирането с 20 точки, докато съперникът има 16 и не е далеч от опасната зона. 

Домакините могат да съжаляват за пропуснатия успех, тъй като макар и да нямаха много положения, тези които създадоха бяха изключително чисти, но не успяха да ги реализират. 

Червено-черните очаквано натиснаха още от началото и вратарят Пеголо се отчете с отлично двойно спасяване срещу Бонавентура и Кесие в 12-ата минута. 

Последваха обаче по-спокойни минути преди Чалханоглу да направи сериозен пропуск в средата на първото полувреме. В 31-ата минута Тео Ернандес реализира с отличен удар, но попадението бе отменено след намеса на ВАР за игра с ръка на Кесие. Преди паузата и Бенасер пропусна много добра ситуация. 

След почивката ситуацията не се промени като на домакините продължаваше да липсва качество пред вратата на съперника. Все пак в 70-ата минута Пеголо отново трябваше да прави двойна намеса след изстрели на Чалханоглу и Бонавентура. 

В последните минути драмата стана пълна, защото резервата Рафаел Леао удари 2 греди за Росонерите. Първо португалецът направи това след пряк свободен удар, а след това нямаше късмет и при игрова ситуация и много добър изстрел. В крайна сметка обаче, до гол не се стигна.