Милан продължава да се дъни в Италия, след като не успя да победи Сампдория на "Сан Сиро". Срещата завърши 0:0, а най-запомнящото се от нея бе, че Златан Ибрахимович направи повторен дебют с екипа на "росонерите".

Той бе оставен на резервната скамейка, но се появи в игра в 55-ата минута и предизвика страхотна еуфория на стадиона. Златан не бе играл за Милан от пролетта на 2012 година, но и той не успя да помогне на отбора си за нещо повече от точка.

"Росонерите" се намират в долната половина на класирането с едва 22 точки, като в предишния кръг дори паднаха със срамното 0:5 от Аталанта. Сампдория пък е малко над чертата на изпадащите отбори с 16 точки.


Милан започна атакуващо мача и още в началото се опита да наложи преса и да притисне гостите, но те много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства. След първоначалните домакински минути Сампдория успя да изравни играта и да пренесе действията в средата на терена.

На "Сан Сиро" се настани скуката, като двата отбора рядко достигаха до някакви смислени и опасни голови ситуации. Това поизнерви феновете, които започнаха да недоволстват и да освиркват любимците си. На трибуните пък се виждаше огромен транспарант с надпис "Аталанта - Милан 5:0", което напомни за срамната загуба на "росонерите" в предния кръг.

След половин час Сусо можеше да вкара, но от чиста позиция се засуети и бе блокиран. Последва и пропуск на Бонавентура. Това бяха силните минути на Милан през това първо полувреме, но домакините така и не успяха да опънат мрежата на Сампдория. Малко преди почивката гостите дори успяха да вкарат, но попадението на Янкто бе отменено поради засада.

Втората част започна с натиск на Милан, но "росонерите" така и не стигаха до голово положение. В 55-ата минута "Сан Сиро" изригна в аплодисменти, след като в игра се появи Златан Ибрахимович. Малко по-късно пък Сампдория изпусна отличен шанс, но отново не можа да вкара.

След час Златан бе близо до перфектното си завръщане в Милано. Той стреля с глава, но Аудеро показа класа и спаси. Девет минути по-късно гостите центрираха опасно в наказателното поле на Милан, но Донарума без проблеми улови.

Последваха спокойни минути, в които Милан владееше инициативата, но тека и не успяваше да стигне до чисто голово положение. До края не се случи нищо запомнящо се и двата отбора заслужено си поделиха по точка.

МИЛАН - САМПДОРИЯ 0:0

МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Тео Ернандес, Исмаел Бенасер, Раде Крунич, Джакомо Бонавентура, Сусо, Кшищоф Пьонтек, Хакан Чалханоглу

САМПДОРИЯ: Емил Аудеро, Никола Муру, Омар Коли, Бартош Бережински, Чабот, Гастон Рамирес, Мортен Торсби, Роналдо Вийера, Карол Линети, Фабио Куалярела, Маноло Габиадини