Милан записа трета поредна победа в Серия А и общо четвърта във всички турнири, след като надигра трудно с 1:0 като гост Бреша. Точен за “росонерите” отново бе Анте Ребич. Хърватинът се разписа в 72-та минута, след като дни по-рано бе реализирал дубъл за победата над Удинезе (3:2). 

Домакините имаха доста шансове пред вратата на Джанлуиджи Донарума, но младият вратар на Милан показа класа и не допусна топката в мрежата зад себе си. Двата отбора имаха нещастието да им отменят по един гол заради засади, докато в края Тео Ернандес също можеше да се разпише за втори пореден мач, но стреля в гредата. С този успех Милан се изкачи на 6-та позиция в Серия А с актив от 31 точки, докато Бреша е на предпоследното 19-то място с 15. 

Милан започна силно срещата и още в първата минута Франк Кесие бе близо до гола, но видя как Тонали успя да блокира топката след шута му. Малко след това “росонерите” имаха претенции за дузпа, след като удар на Златан Ибрахимович се отклони от ръката на Бизоли, но главният съдия не посочи бялата точка. 

Пропуските на Милан продължиха, а Бреша изпусна най-чистото си положение в 33-та минута. При центриране от ъглов удар Торегроса стреля с глава, но не успя да намери вратата. Малко след това и Донарума показа класа, като отрази изстрел на Айе с глава. 

В края на първото полувреме Ибрахимович също се отсече с грандиозен пропуск. Шведът бе намерен сам на границата на вратарското поле след пас на Тео Ернандес отляво, но прати топката встрани от вратата. 

Втората част започна с пропуск на Торегроса, след като стреля акробатично, но нямаше късмета да реализира. Десетина минути по-късно Бизоли остана сам срещу Донарума, но стражът на “росонерите” пак спаси. Атаката на домакините продължи и Торегроса реализира, но голът му беше отменен заради засада. Последваха още няколко опасни атаки на домакините, но гол падна в тяхната врата. 

В 72-та минута при продължителна атака Ибрахимович центрира остро отдясно, получи се разбъркване пред вратата на Бреша, а Анте Ребич отблизо чукна топката в мрежата - 1:0 за Милан. 

Бреша опита да реагира, но Донарума затвърди прекрасната си вечер с ново спасяване, този път след удар на Емануеле Ндож в 75-та минута. В 83-та минута Саму Кастийехо си помисли, че е решил мача с втори гол. Той обаче бе отменен, тъй като асистентът му Златан Ибрахимович бе в засада, преди да подаде. Малко след това Тео Ернандес стреля мощно при поредния си пробив, но прати топката в напречната греда.

Бреша - Милан 0:1

0:1 Анте Ребич 72’

Бреша: Йоренен, Сабели, Чистана, Чансейор, Матею, Тонали, Бизоли (88 - Скраб), Десена (70 - Ндой), Ромуло, Торегроса, Айе (78 - А. Донарума)

Милан: Донарума, Ерннадес, Романьоли, Кяер, Конти, Кеси, Бенасер, Чалханоглу (77 - Крунич), Кастийехо, Леао (58 - Ребич), Ибрахимович