НБА и целият спортен свят скърби за смъртта на Коби Брайънт. Легендата загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния, а за съжаление с него е била и дъщеря му Джана, която също не е оцеляла. Двамата със съпругата му Ванеса имаха 4 дъщери. 

Двамата са пътували за баскетболен мач, когато се е случила трагедията. Джана бе на 13 години. Първоначално бе съобщено, че загиналите са общо петима, но сега се оказва, че са били 9. 

Суперзвездите на НБА бяха шокирани от новината и разкриха емоциите в социалните мрежи. Двубоите от нощта започнаха с минута мълчание, а в мача между Торонто и Сан Антонио двата отбора умишлено не атакуваха при първите си нападения, стигайки се до 24 секунди, като това бе един от двата номера, с които играеше Коби. 

„Нямам думи да опиша болката, която изпитвам, след като загубих приятел, брат и партньор. Обичам те братко, ще ни липсваш. Разтърсен съм“ написа Шакил О’Нийл в Истанграм. Двамата с Брайънт спечелиха 3 титли заедно. 

„Приятел, легенда, съпруг, баща, син, брат, носител на Оскар и най-великият Лейкър на всички времена! Не мога да повярвам. Плаках цяла сутрин след тази ужасяваща новина. Аз и съпругата ми Куки сме разбити“ добави Меджик Джонсън в Туитър. 

„Не знам откъде да започна. Именно Коби ме запали по играта, след като гледах финалите през 2010-а. Това преобърна живота ми. Исках да бъда като Коби. Невероятно съм тъжен“ написа Джоел Ембийд. 

„Сърцето ми е разбито. Ти бе истинска легенда и приятел. Почивай в Мир. Мислите и молитвите ми са с неговата съпруга и децата му“ – Тони Паркър. 

„Семейството на НБА е потресено от трагичната смърт на Коби Брайънт и неговата дъщеря, Джана. В продължение на 20 години той ни показваше забележителния си талант и абсолютната си  отдаденост да печели. Той е един от най-невероятните баскетболисти за всички времена и ще бъде запомнен с това, че вдъхнови толкова много хора по света“ се казва в официалното съобщение на НБА. 

От Милан също изразиха мъката си за от смъртата на Коби, който бе фен на отбора, след като като дете живя в Италия и подкрепяше именно Росонерите. 

„Почивай в Мир Коби Брайънт. Винаги ще бъдеш в сърцата ни“ написаха в Туитър от Международния Олимпийски комитет.