Спящият гигант Милан показа признаци на събуждане, след като победи с 1:0 Торино в последна среща от 24-ия кръг на Серия "А".

Резултатът срещу коравите "бикове" не е кой знае колко голям успех, но "росонерите" записаха 9-ти пореден мач на "Сан Сиро" без загуба. 

Подобно нещо на 7-кратния първенец на Европа не се беше случвало от 3 години, което определено е обнадеждаващ признак. За последно Милан имаше такава серия през 2017 г., когато треньор беше Винченцо Монтела. През този сезон за последно Лацио успя да надделее над "червено-черните" като гост. Това стана на 3 ноември с 2:1.

Вижте пълното класиране в Серия "А"

В момента Милан изостава на 10 точки от Топ 4 и за поредна година класиране в Шампионска лига изглежда невъзможна задача. За последно отборът участва в турнира на богатите през сезон 2013/14, когато отпадна на 1/8-финалите от Атлетико Мадрид след две загуби: 0:1 и 1:4 в Испания.

Но добрата домакинска серия обаче дава надежди на тифозите за по-светло бъдеще, а на Ботуша отчитат, че подобен развой ще е полезен за целия италиански футбол.

Серията на Милан без домакинска загуба:   

Турнир Съперник Резултат
Серия "А" Наполи  1:1
Серия "А" Сасуоло 0:0
Серия "А Сампдория 0:0
Купа на Италия СПАЛ 3:0
Серия "А Удинезе 3:2
Купа на Италия Торино 4:2 след пр.
Серия "А" Верона 1:1
Купа на Италия Ювентус 1:1
Серия "А Торино 1:0