Звездата на Милан Златан Ибрахимович се изказа в типичния си стил след фамозната победа с 4:2 над Ювентус в голямото дерби от 31-ия кръг на Серия "А".

"Росонерите" губиха с 0:2  на "Сан Сиро", но в рамките на пет минути нанизаха два гола, а тон на възраждането даде именно Ибра, който вкара от дузпа.

"Аз съм президент, треньор и играч, но за съжаление получавам пари само за последното. Ако бях в Милан от старта на сезона вече щяхме да сме спечелили титлата. Дали ще остана? Ще видим. Има още един месец, в който да се забавлявам, но виждате в каква странна ситуация се намираме. Не можем да контролираме случващото се. Не знам кога за последно феновете са ме виждали на живо. Би било хубаво да се случи. Защо? Четете между редовете".

"Странно е да се играе без публика. Ако "Сан Сиро" беше пълен, вечерта щеше да е незабравима. Наистина се наслаждавам на престоя си в Милан. На 38 години съм и вече нямам същата физика. Достатъчно съм умен, за да го осъзная. Не се опитвам да правя нещата, които правех на 20. Ако не съм способен да решавам мачовете, не ми харесва. Не съм тук като талисман, а за да помагам на съотборниците си, клуба и феновете", каза Златан.