Милан обърна с 3:1 Парма на "Сан Сиро" и записа шампионатна победа, която го изравни с Наполи на шестото място в класирането. Двата отбора имат по 53 точки, а Рома е на пето място само с точка повече.

Парма дръпна в резултата с гол на Ясмин Куртич (44'), но през второто полувреме Милан стигна до пълен обрат с попадения на Франк Кесие (55'), Алесио Романьоли (59') и Чалханоглу (77').

Така "росонерите" си взеха трите точки, докато "пармалатите" остават във втората половина на класирането и доиграват сезона.

Милан започна здраво мача и още в началото се хвърли в атаки. "Росонерите" владееха изцяло инициативата, но стигайки до вратата на Парма така и не успяваха да създадат чисто голово положение.

Гостите от своя страна основно се защитаваха и рядко минаваха центъра на терена. Така се стигна до 20-ата минута, когато Романьоли стреля с глава, но прати топката в гредата.

Милан дори успя да вкара, но попадението на Джакомо Бонавентура правилно бе отменено поради засада. Последваха пропуски на Кесие и Билия. Далечен удар на Златан Ибрахимович пък мина до гредата.

"Росонерите" тотално доминираха, но правеха фрапантни пропуски и бяха наказани. В 44-ата минута Куртич с техничен удар опъна мрежата на домакините за 0:1. Секунди по-късно Милан скочи за дузпа, но ВАР прецени, че такава няма.

Втората част започна с нови атаки за "росонерите", но пропуските продължаваха. В 50-ата минута Бонавентура стреля в аут, а след него пък Куртич не успя да вкара за Парма.

Милан засили темпото и логично обърна резултата в рамките само на четири минути. Първо Кесие направи 1:1, след като едва не скъса мрежата, а след него се разписа и Романьоли за 2:1.

Това даде спокойствие на Милан и домакините продължиха да доминират. В 77-ата Бонавентура намери Чалханоглу и той вкара за 3:1. Това попадение реши срещата и до края тя се доиграваше. Така Милан заслужено си взе победата и трите точки и се изкачи до шестото място в класирането.

Милан - Парма 3:1

Голмайстори: 

0:1 Куртич (44')
1:1 Кесие (55')
2:1 Романьоли (59')
3:1 Чалханоглу (77')

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Билия, Леао, Бонавентура, Чалханоглу, Ибрахимович

Парма: Сепе, Дармиан, Якопони, Алвеш, Галиоло, Граси, Бругман, Куртич, Кулушевски, Корнелиус, Жервиньо