Милан - Аталанта, двубой от 36-ия кръг на италианската Серия А, стадион: "Джузепе Меаца", начало: 22:45 часа българско време.

Вероятен състав на Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Кеси, Бенасер, Билия, Чалханоглу, Бонавентура, Салемакерс, Ребич, Ибрахимович

Вероятен състав на Аталанта: Голини, Толой, Паломино, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Кастан, Гомес, Иличич, Сапата

Прогноза на Gol.bg:

Домакините в този мач победиха Сасуоло с 2:1 и отвориха дистанция от три точки пред Наполи в класирането. Милан вече заема еднолично шестото място с актив от 59 точки. Страхотната форма на "росонерите" принуди ръководството на клуба да се откаже от привличането на Ралф Рангник начело на клуба и остави Стефано Пиоли за още един сезон.

Офанзивното мислене на специлаиста направи Милан от средняшки отбор, до клуб в Топ 6 на класирането в първенството. Освен това, целта за място в Лига Европа е повече от реална.

Все пак в оставащите 3 кръга до края, сега им предстои най-тежкото изпитание. И в него просто не трябва да се допуска загуба. Пиоли обаче има доста проблеми в състава. Исмаел Бенасер е с наказание, а дефанзивното трио Романьоли, Ернандес и Конти са с контузии. Освен тях липсват още Кастилехо, Мусачио, Дуарте и Пакета.

Аталанта много трудно успя да победи с 1:0 Болоня през седмицата и всъщност предимството на тима е, че имаше 1 ден повече за почивка от Милан. За гостите от Бергамо мачовете до края на сезона не са от особено значение, освен ако не е крайно важно за тях да завършат на второ място.

Тимът разгроми Милан с 5:0 в първата среща между двата отбора през този сезон в Серия А през декември миналата година, нанасяйки на падналите италиански гиганти най-тежкото им поражение от 1998 насам. 

Три от последните пет мача между двата състава имаха над 2,5 гола, а също и в три паднаха попадения в двете врати. Милан не успя да спечели нито една от предишните пет срещи на Сан Сиро срещу този опонент.

Прогноза: Милан - Аталанта 2:2