Милан разнебити с 4:1 Сампдория на стадион "Луиджи Ферарис" и се утвърди на шестото място в класирането на Серия "А".

"Росонерите" вече имат 63 точки и са само на една от Рома и петата позиция. "Вълците" обаче са с мач по-малко. Сампдория продължава да е във втората половина на класирането.

В героя за Милан в мача се превърна Златан Ибрахимович, който заби два гола (4', 58'), по един добавиха Хакан Чалханоглу (52') и Рафаел Леао (90). Точен за Сампдория бе Аскилдсен (87').

Трябва да се отбележи, че домакините изпортиха дузпа, след като Гонзало Марони не успя да преодолее Донарума от бялата точка.


Милан започна мощно мача и още в началото успя да вкара. В 4-ата минута Анте Ребич намери Златан Ибрахимович в наказателното поле на домакините и той с глава опъна мрежата за 0:1.

"Росонерите" продължиха да мачкат, но с пропуски се отчетоха Тео Ернандес и Давиде Калабрия. Последва и страхотно положение пред Ребич, но и той не успя да преодолее Фалконе.

Постепенно темпото на игра падна и до края на полувремето се стигна само до един пропуск дело на Ибрахимович. Секунди преди почивката се стигна до намесата на ВАР, но съдията вдигна само жълт картон на Ребич, след като той едва не се сби с Рамирес.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за Сампдория, но последователно Куалярела и Омар Коули не успяха да опънат мрежата на Джанлуиджи Донарума.

Тези пропуски бяха наказани от Милан. Ибрахимович намери Чалханоглу и той направи 0:2. Системата ВАР отново се намеси, но попадението бе зачетено. Малко по-късно пък Чалханоглу асистира на Златан и се стигна до 3:0.

В 78-ата минута Сампдория спечели дузпа, но Гонзало Марони не успя да преодолее Донарума от бялата точка. В края на мача двата отбора си размениха по едно попадение. Първо Аскилдсен вкара за Сампдория, а малко по-късно Леао се разписа за Милан.

Сампдория - Милан 1:4

Голмайстори: 

0:1 Ибрахимович (4')
0:2 Чалханоглу (52')
0:3 Ибрахимович (58')
1:3 Аскилдсен (87')
1:4 Леао (90+2')

Сампдория: Фалконе, Березински, Йошида, Коули, Аугело, Депаоли, Линети, Виейра, Янкто, Рамирес, Куалярела

Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Кяер, Габия, Ернандес, Кесие, Бенасер, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович