Нападателяг Златан Ибрахимович проведе среща със селекционера на Швеция Яне Андерсон, на която е било обсъдено възможното подновяване на международната кариера на ветерана. Това съобщи сайтът на Футболната федерация на Швеция.

"Когато Златан съобщи за готовността да играе за националния отбор, естествено, беше важно да се срещнем и обсъдим това колкото може по-скоро. Радвам се, че успяхме да организираме срещата толкова бързо. Тя премина много добре и плодотворно и сме съгласни да продължим диалога", заяви наставникът на "тре крунур", цитиран от БНР.

Ибрахимович дебютира за първия отбора на Швеция на 31 януари 2001 г. в приятелски мач с Фарьорските острови. Оттогава той изигра 109 срещи с националната фланелка, в които вкара 62 гола и асистира за 17. На 22 юни 2016 г. той за последно облече жълто-синята фланелса срещу Белгия.

Тази седмица 39-годишният Златан спечели за рекорден 12-ти път наградата за най-добър футболист на годината в Швеция, след което призна, че завръщане в националния тим не е изключено. Нападателят на Милан води в голмайсторската листа на Серия А с 10 гола от началото на сезона.

Швеция ще срещне Испания, Полша и Словакия в груповата фаза на Евро 2020.