Лидерът в Серия "А" Милан се спаси първа загуба за сезона, след като измъкна 2:2 при домакинството си на Парма в мач от 11-ия кръг на калчото.

"Росонерите" уцелиха четири греди, три от които бяха на сметката на Хакан Чалханоглу. Отделно гол на Сами Кастийехо беше отменен.

Гостите поведоха чрез Ернани в 13-ата минута, а в 56-ата Ясмин Куртич покачи на 2:0. 180 секунди по-късно Тео Ернандес върна Милан в мача, в края отново той донесе точката за отбора си.

"Червено-черните" остават лидери в класирането, но авансът им пред Интер вече е 3 точки и 4 т. пред Наполи и  Ювентус. Парма се намира на 14-та позиция с 11 т.  


Милан беше без двама от големите си лидери – Златан Ибрахимович и Симон Кяер, плюс младия Алексис Салемакерс. Исмаил Бенасер се завърна и действа в халфовата линия с Франк Кесие. Пред тях Стефано Пиоли заложи на Сами Кастийехо, Брахим Диас, Хакан Чалханоглу и нападателя Анте Ребич.

Парма беше без Юрий Куцка, който пропусна мача срещу бившия си отбор. В предни позиции Фабио Ливерани избра Ян Карамо, Андреас Корнелиус и опитния Жервиньо, който през сезона в калчото има 4 попадения и е водещ голмайстор на отбора си.

Още в началото двата отбора показаха високо темпо и гостите поведоха в 13-ата минута. Жервиньо се справи с появилия се като резерва Пиер Калулу на левия фланг и намери връхлитащия Ернани, който с удар от движение матира Джанлуиджи Донарума за 1:0!

После Милан пое инициативата и гол на Сами Кастийехо беше отменен за засада. До края на полувремето "росонерите" продължиха да натискат и уцелиха три греди. Първо Брахим Диас овладя подаване и разлюля напречния стълб с удара си. При добавката на Хакан Чалханоглу отново рамката спаси Парма.

В добавеното време турският национал изпълни фаул, Луиджи Сепе не успя да докосне топката, но страничният стълб му помогна. След почивката нещата на терена не се промениха и Чалханоглу уцели нова греда пред погледа на вратаря, който сякаш измести топката с поглед.

И така се стигна до 56-ата минута, когато Парма удвои преднината си. Ернани центрира отдясно, Ясмин Куртич беше изпуснат и с глава матира Джанлуиджи Донарума за 2:0! Милан се върна в мача 120 секунди по-късно, когато Чалханоглу качи топката на главата на Тео Ернандес, който не остави шансове на Сепе за 1:2!

В 78-ата минута Милан можеше да изравни, но вратарят спаси мощен удар на Чалханоглу, който беше сред най-активните футболисти на терена. Така се стигна до 90-ата минута, когато Ернандес с топовен изстрел оформи крайното 2:2  

Милан – Парма 2:2

Голмайстори: 0:1 Ернани (13), 0:2 Куртич (56), 2:2 Ернандес (58, 90)

Милан: Донарума, Калабрия, Габия (5-Калулу), Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер (75-Тонали), Кастийехо (46-Леао), Диас (46-Хауге), Чалханоглу, Ребич
Треньор: Стефано Пиоли

Парма: Сепе, Якопони, Осорио, Алвеш, Галиоло, Ернани (87-Буси), Бругман, Куртич (74-Зом), Карамо (67-Сиприен), Жервиньо, Корнелиус (67-Инглезе)
Треньор: Фабио Ливерани

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Франческо Фурна
Жълти картони: Ернандес, Калабрия, Калулу (Милан); Осорио, Якопони, Инглезе (Парма)