Шведският нападател на „Милан” Златан Ибрахимович отново демонстрира липса на скромност. Пред „Гадзета дело Спорт“ той заяви, че е най-добрият жив футболист и №2 в историята на спорта.

„Роналдо беше феномен и беше мой кумир. Но Марадона е най-добрият футболист на всички времена. Той е единственият, който е по-добър от мен“, обяви цитираният от "Монитор" Ибра. 39-годишният голаджия от началото на сезона в Серия „А“ има шест вкарани гола в девет мача.

Междувременно изпълнителният директор на „росонерите” Иван Газидис разкри, че клубът още не е предложил нов договор на Ибрахимович, а настоящият контракт изтича в края на сезона.

"Още не сме говорили за удължаване на договора. Това няма да е само решение на клуба. Златан е специална личност с невероятни качества и много интелект. През януари 2019 г. опитахме да го привлечем, но той ни каза, че историята му с „ЛА Галакси” не е приключила. Ибра прави всички по-добри, защото ги предизвиква да дават повече, а това предизвикателство е прието от всички играчи", заяви Газидис.