Милан се върна към победите в Серия А, след като надигра с 2:0 у дома закъсалия Торино. Дни след загубата от Ювентус, първа за тима през сезона, “росонерите” не оставиха съмнения в по-високата си класа и след голове на Рафаел Леао (25) и Франк Кеси (36) от дузпа се поздравиха с трите точки. Първи минути след лечение на контузия записа голямата звезда на Милан Златан Ибрахимович.

С успеха тимът на Стефано Пиоли остава на върха в класирането с 40 тички и с мач повече от преследвачите Интер (36), Рома (33) и Аталанта (31). Ювентус за момента е 5-ти с 30 точки, но и с два мача по-малко. Торино пък се смъкна до предпоследното място в класирането с едва 12 точки от 17 мача.

Милан опита да реши всичко още през първото полувреме и до голяма степен успя, след като на почивката “росонерите” водеха с 2:0 и като по чудо не реализираха трети. Още в първите минути на срещата момчетата на Стефано Пиоли пропуснаха няколко изгодни положения.

Първият гол падна в 25-та минута, когато Тео Ернандес направи един от марковите си пробиви през центъра, топката мина през Браим Диас, която с едно докосване изведе Рафаел Леао. Младият португалец влезе в наказателното поле и с премерен удар направи 1:0.

В 36-та минута Милан удвои аванса си, след като Франк Кеси реализира дузпа. И тук основната работа свърши Диас, който бе фаулиран от Белоти в наказателното поле. Първоначално реферът не реагира, но след намесата на ВАР прегледа положението и посочи бялата точка.

В края на първата част Рикардо Родригес бе на сантиметри от това да намали резултата. Бившият играч на “росонерите” изпълни прекрасен свободен удар, но улучи горната греда. В добавеното време на първата част Милан можеше да вкара и трети гол след куриозна намеса на рефера. Фабио Мареска направи заслон без да иска на Белоти, заради което нападателят не успя да играе с топката. Последва светкавична контраатака, при която Леао изведе Кеси сам срещу Сиригу. Вратарят на гостите обаче отрази.

В началото на второто полувреме ВАР отново влезе в помощ на Милан. Реферът даде дузпа за Торино за нарушение на Сандро Тонали срещу Симоне Верди. В последствие главният съдия прегледа видиоповторенията и отсъди фаул в атака, тъй като при удара Верди изрита Тонали в прасеца, заради което бе заменен.

Като цяло през второто полувреме Милан намали оборотите, но и гостите не направиха достатъчно, за да се върнат в мача. В 72-та минута удар на Белоти с глава не затрудни Донарума. Малко след това центриране на Чалханоглу в наказателното поле на “биковете” предизвика известен хаос, но Сиригу не бе застрашен.

Най-доброто положение за Торино бе в добавеното време на срещата, когато Донарума отрази мощен удар на резервата Сегре, който се отклони и в тялото на Кяер. Вратарят на "росонерите" обаче бе заел добра позиция и не позволи да бъде изненадан.

Милан - Торино 2:0
1:0 Рафаел Леао 25’
2:0 Франк Кеси 36’-д

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Ерннадес, Тонали (54 - Далот), Кеси, Кастийехо (85 - Малдини), Диас (60 - Чалханоглу), Хауге, Леао (85 - Ибрахимович)

Торино: Сиригу, Ицо (64 - Дзадза), Лианко, Бремер, Синго, Гояк (46 - Линети), Лукич, Ринкон (76 - Сегре), Родригес (64 - Муру), Верди, Белоти (86 - Бонацоли)