Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли вярва, че коронясването за "зимен шампион" в Серия А би означавало нещо малко, но той остава оптимист, след като още двама играчи са с положителни тестове за коронавирус. "Росонерите" са на върха с три точки аванс пред Интер, а в понеделник гостуват на Каляри.

"Трябва да продължим да работим, титлата на зимните шампиони се брои за нещо малко. Винаги съм вярвал много на играчите си. През януари 2020 г. трансферният пазар и новите попълнения бяха много важни.

Не беше лесно да си представим подобен растеж, но работихме с внимание и последователност. Наясно съм, че аз и моите играчи все още имаме много място за подобрение, сега, след като се качихме на този влак, искаме да останем на него дълго време", заяви Пиоли.

Треньорът няма да може да разчита на турския полузащитник Хакан Чалханоглу и френския защитник Тео Ернандес за пътуването до Сардиния, след като имат положителни тестове за коронавирус.

"Те са важни играчи за нас, но това е положението. Този сезон е уникален, но е такъв за всички. Допреди месец бях в състояние да направя много различни избори, но тези неща могат да се случат", допълни специалистът.