Милан удари с 2:0 Каляри на стадион "Сардиния Арена" в среща от 18-ия кръг на Серия "А". Така "росонерите" записаха важна победа в битката за шампионската титла.

В герой за Милан отново се превърна Златан Ибрахимович, който вкара и двете попадения за отбора си (7-ата минута от дузпа и 52-ата).

Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав след 74-ата минута, когато от игра бе изгонен Алексис Салемакерс.

Така "червено-черните" са еднолично на първото място в класирането, като дръпнаха с три точки на Интер и с цели 10 на Ювентус. Каляри пък продължава да е в опасната зона, островитяните са точно над чертата на изпадащите отбори.


Милан започна ударно мача и още в началото натисна свирепо домакините си. Каляри изцяло се прибра пред наказателното си поле и бързо получи гол.

В 7-ата минута Златан Ибрахимович се пребори за една топка със защитата на домакините, след което бе повален в наказателното поле и логично последва дузпа.

Домакините скочиха на реферите и оспорваха, но решението бе категорично. Зад топката застана Ибра и без проблеми опъна мрежата за 0:1.

"Росонерите" изцяло доминираха и не даваха почти никакви възможности на плахите си домакини, които трудно стигаха до някакви сериозни голови положения. Милан създаваше доста шансове, но пропускаше, а веднъж и гредата спаси Каляри. 

В началото на второто полувреме домакините стигнаха до положение, но защитата на Милан се справи. В 52-ата минута "росонерите" вкараха втори гол.

Тогава Калабрия намери Ибрахимович, който стреля и направи 0:2. Тук имаше намеса на ВАР за евентуална засада на Златан, но такава нямаше и попадението правилно бе зачетено.

След час игра "островитяните" можеха да намалят, но Джовани Симеоне не успя да преодолее Донарума. В 74-ата минута Милан остана в намален сътав, след като от игра бе изгонен Алексис Салемакарс.

До края Милан удържа преднината си и записа заслужена победа, която го изкачи еднолично на върха в Италия.

Каляри - Милан 0:2

Голмайстори:

0:1 - Ибрахимович 7-дузпа
0:2 - Ибрахимович 52

Каляри: Краньо, Дзапа, Годин, Чепители, Ликоянис, Перейро, Марин, Дънкан, Наинголан, Жоао Педро, Симеоне.

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Романьоли, Далот, Тонали, Кесие, Кастийехо, Браим Диас, Хауге, Ибрахимович.