Лидерът в Серия "А" Милан се върна на победния път, след като победи с 2:1 Болоня в мач от 20-ия кръг, игран на "Стадио Ренато Дал'Ара".

"Росонерите" получиха две дузпи в Емилия-Романя, които се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя. Но и при двата случая главният съдия Даниеле Довера имаше основания да посочи бялата точка.

Златан Ибрахимович изпусна първия наказателен удар, но при добавката Анте Ребич откри резултата. От втория Франк Кесие не сбърка за 2:0. Андреа Поли беше точен за Болоня в 81-ата минута, но до края домакините така и не успяха да изравнят.

Така надигащият се гигант събра 46 точки и със сигурност остава лидер и след този кръг. "Рособлу" се намират на 13-то място с 20 т. и остават с една домакинска победа над Милан в калчото от 23 поредни мача. 


Милан влезе в мача в най-тежката си седмица от началото на сезона заради загубите от Аталанта (0:3) в калчото и Интер (1:2) за Купата на Италия. Липсата на опции в защита пред Стефано Пиоли даде шанс за дебют от 1-ата минута на привлечения преди няколко дни от Челси Фикайо Томори. 

Сандро Тонали се възстанови навреме и също стартира мача. В атака игра голямата звезда Златан Ибрахимович, подпомаган от Рафаел Леао и Анте Ребич. Муса Бароу поведе атаката на Болоня, зад него Синиша Михайлович заложи на Никола Сансоне, Рикардо Орсолини и Роберто Сориано.

Първото полувреме на "Стадио Ренато Дал'Ара" беше изпълнено с интересни моменти и пред двете врати. В 12-ата минута Лукаш Скорупски изби опасен удар на Тео Ернандес от фаул, а в 24-ата Милан стигна до дузпа.

При нея Мичел Дайкс задържа Рафаел Леао си и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Златан Ибрахимович, който стреля в долния ляв ъгъл. Изпълнението обаче не беше достатъчно силно и Скорупски отрази. Но при добавката Анте Ребич не сбърка и откри резултата – 1:0! Този гол означаваше и рекорд за "росонерите". За първи път в клубната им история отборът се разписва в 20 поредни гостувания в първенството.

До края на полувремето Болоня създаде опасните положения, но така и не успя да изравни. Първо опасен шут на Рикардо Орсолини излезе в аут, а след тов Джанлуиджи Донарума на два пъти показа висока класа. В 39-ата минута Никола Сансоне се освободи и стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят изби. 180 секунди по-късно Николас Домингес беше изведен на добра позиция, но Донарума излезе и блокира удара му.

След почивката Болоня натисна в опит да изравни, но в 54-ата минута Милан получи втора дузпа. Тогава Адама Сумаоро игра с ръката в наказателното поле и Даниеле Довери без да се замисля отново отсъди наказателен удар. Този път Франк Кесие изпълни и не сгреши с шут в средата на вратата за 2:0!

След това Милан имаше пълен контрол върху мача, а в игра след почти два месеца се завърна Исмаел Бенасер, който смени Сандро Тонали. После и Марио Манджукич се появи на терена и заигра по левия фланг, където се научи да действа под ръководството на Макс Алегри в хегемона Ювентус.

В игра за Болоня пък влезе бившият халф на Милан Андреа Поли и само 120 секунди по-късно именно той намали резултата. Друга резерва – Андреас Сков Олсен, намери Поли, който с мощен удар в горния десен ъгъл се разписа за 1:2!

Този момент разклати Милан и в 84-ата минута Донарума се отличи с нова чудесна намеса, след като отрази хубаво изпълнение с глава на Сориано. До края не падна нов гол и гостите спечелиха мача. 

Болоня – Милан 1:2

Голмайстори: 0:1 Ребич (26), 0:2 Кесие (55-д), 1:2 Поли (81)

Болоня: Скорупски, Томиясу, Данило, Сумаоро, Дайкс (79-Паласио), Шутен (79-Поли), Домингес (67-Сванберг), Орсолини (68-Сков Олсен), Сориано, Сансоне (67-Винято), Бароу
Треньор: Синиша Михайлович

Милан: Донарума, Калабрия, Романьоли, Томори, Ернандес, Тонали (62-Бенасер), Кесие, Салемакерс, Ребич (62-Крунич), Леао (73-Манджукич), Ибрахимович
Треньор: Стефано Пиоли

Болоня, "Стадио Ренато Дал'Ара"
Съдия: Даниеле Довери
Жълти картони: Дайкс, Сориано (Болоня); Ребич (Милан)