Милан се класира за 1/8-финал на Лига Европа след второ равенство с Цървена звезда. След като преди седмица двата отбора не успяха да се победят в Сърбия (2:2), днес също завършиха при равен резултат на "Сан Сиро" – 1:1.

Заради повечето отбелязани голове на чужд терен обаче "росонерите" продължават в следващата фаза на турнира.

Франк Кесие (9‘) се разписа от дузпа за отбора на Стефано Пиоли, а Бен Набуан (24‘) се отчете с единственото попадение за "звездашите", което се оказа недостатъчно за класиране на 1/8-финал.

След няколко загуби в Серия А шансовете на "росонерите" за Скудетото драстично намаляха и логично погледът на футболистите се пренасочи към европейската сцена.

Както в първия мач, така и в този, отборът на Цървена звезда не доигра срещата в пълен състав, след като Марко Гобелич бе изгонен в 70-ата минута.

И днес момчетата на Деян Станкович показаха, че не отстъпват игрово на италианския гранд и със сигурност има за какво да съжаляват. Те продължават впечатляващата си серия от 20 поредни мача, в които не познават вкуса на поражението.


Двубоят започна отлично за домакините, а в 6-ата минута Крунич отправи удар от границата на наказателното поле, който срещна ръката на Марко Гобелич. Главният съдия прегледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка.

Франк Кесие се нагърби с изпълнението и откри резултата, пращайки Милан Борян в обратния ъгъл.

Сръбският шампион постепенно се опита да премине от защита в атака и след четвърт час игра Иванич и Бен Набуан взаимодействаха добре, но последният стреля неточно.

В 19-ата минута гостите дори стигнаха до попадение, което обаче бе отменено заради игра с ръка на Радован Панков.

В средата на първата част отново късметът попречи на "звездашите" да се върнат в мача. Най-активният им футболист до този момент – Бен Набуан, отправи опасен изстрел от пряк свободен удар, но топката се отби в горната греда.

Нямаше какво да го спре обаче само 120 секунди по-късно. Именно нападателят на гостите реализира за 1:1, пращайки кълбото в долния ляв ъгъл на вратата на Донарума.

В 37-ата минута "росонерите" организираха добра атака, при която Диого Далот бе оставен непокрит в опасна близост и само великолепната намеса на Борян запази резултата непроменен.

Към края на полувремето Канга отправи топовен изстрел от далечна дистанция, който мина встрани от целта.

Неостаряващият Златан Ибрахимович се появи в игра на почивката и това бързо даде отражение на терена. В 52-ата минута шведът нанесе удар, който попадна право в ръцете на Борян, а секунди по-късно свали топката много добре към Анте Ребич, но той не съумя да я вкара в мрежата.

Гостите създадоха поредно добро положение пред противниковата врата след час игра, когато Иванич действа индивидуално и стреля, но след рикошет кълбото излетя в корнер.

В 68-ата минута като по чудо "звездашите" не поведоха в резултата. Джанлуиджи Донарума се превърна в герой, след като отрази удар отблизо на Саного, а впоследствие Марко Гобелич направи фрапантен пропуск, стреляйки в аут на полуопразнената врата.

Малко след това ситуацията от първия мач се повтори и именно Гобелич остави своя тим отново с човек по-малко.

В 74-ата Салемакерс се разписа, но този път ВАР се оказа срещу Милан и голът бе отменен заради засада на Ибрахимович.

10 минути преди края на двубоя Катай получи топката на добра позиция и навлезе в пеналтерията. Изстрелът му в близкия ъгъл обаче срещна външната част на мрежата.

В добавеното време Анте Ребич бе изведен очи в очи с бившия страж на Лудогорец, но се засуети и ударът му бе блокиран от Панков.

Милан – Цървена звезда 1:1

Голмайстори:

1:0 – Кесие 9‘ (дузпа)

1:1 – Набуан 24‘

Милан: Дж. Донарума, Калабрия (Ернандес – 66‘), Томори, Романьоли, Далот, Мейте, Кесие, Крунич (Ребич – 46‘), Кастийехо (Салемакерс – 66‘), Чалханоглу, Леао (Ибрахимович – 46‘)

Цървена звезда: Борян, Панков, Дегенек, Саного, Гобелич, Сърнич (Петрович – 46‘), Канга (Катай – 69‘), Гаич, Иванич (Николич – 84‘), Бен Набуан (Фалко – 69‘), Фалчинели (Павков – 72‘)