Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана много доволен от победата с 2:1 като гост на Рома, която остави "росонерите" в битката за титлата на Италия.

"Казах на отбора, че два негативни мача не могат да заличат натрупаното самочувствие от последната година. Надявахме се да се справим по-добре през изминалите две седмици, но това, че не го направихме, само ни даде допълнителна мотивация. Първото ни полувреме беше изключително, можехме да вкараме повече голове. Това беше мач с високи темпо и интензитет. Момчетата заслужават похвала. Силната игра на Фикайо Томори? Очаквах това представяне от него, защото той игра в дерби едва няколко дни след привличането си, така че Томори е на това ниво от самото начало. Аз обаче все още вярвам, че колективът води до силните изяви на индивида. Всички заедно спечелихме този много важен двубой".

"Рома разполагат с играчи с големи скорост и качества в атака, така че знаехме, че поемаме риск. Ние обаче също така спечелихме доста топки в противниковото поле, така че бяхме по-опасни в атака. Става въпрос за това да преценим предимствата и недостатъците на даден подход, а в този случай ние бяхме облагодетелствани. Все още сме млад състав и нямаме интелекта на по-опитен състав. Има известна наивност, но в същото време сме със 17 точки повече в сравнение със същия период от миналия сезон, класирахме се за 1/8-финалите на Лига Европа и сме изиграли повече мачове от всеки друг. Не забравям, че сме най-младият състав в Серия "А". Наясно сме, че не бяхме себе си срещу Специя и Интер", заяви Пиоли.