Tреньорът на Милан Стефано Пиоли похвали "росонерите" за представянето срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". Първият мач от 1/8-финалите на Лига Европа завърши 1:1. Италианският гранд се добра до равенството с късен гол на Симон Кяер.

"Показахме идентичността си. Имаше и трудни моменти в мача, но знаехме, че разполагаме с качествата да се справим. Представянето ни трябва да вдъхне още увереност на футболистите. Още след жребия бях на мнение, че Манчестър Юнайтед е съперник, срещу който ще играем добре. Искаме Милан да се завърне там, където му е мястото. Щом целта ни е да стигнем до финала, трябва да сме способни да побеждаваме най-силните отбори в
турнира", каза Пиоли.

"Резултатът е позитивен, но реваншът няма да е по-лесен. Манчестър Юнайтед е много добър тим и трудното тепърва предстои. Мога само да съм щастлив, когато виждам играчите да дават всичко от себе си на терена. Бих казал, че дори заслужавахме да спечелим, но и равенството ни радва. Демонстрирахме отборен дух и това е най-важното", подчерта наставникът на "росонерите".

"От септември насам играем мач на всеки 4 дни, но момчетата не се предават. Трябва да продължим по същия начин, защото сезонът е в най-решаващата си фаза. Предстоят ни три големи мача - срещу Наполи, Ман Юнайтед и Фиорентина. След това ще има малко почивка, поне за тези, които няма да са с националните отбори", добави Пиоли.