Златан Ибрахимович е направил сериозен “комплимент” на един от най-постоянните играчи на Милан този сезон. Тео Ернандес призна, че през лятото е качил някой друг килограм, а при първата си среща със Златан е бил сюрпризиран с типичен за шведа коментар.

“Точно се връщах от почивка и при първата ми среща със Златан, той ми каза: “Идваш за подготовка с 90 кг. ли?”. Истината е, че бях качил малко. Но след това допълни, че съм много силен и ако поработят много, ще стана един от най-добрите”, каза Тео Ернандес пред “Гадзета дело Спорт”.

“Той дава кураж на всички, дава ни много съвети, мотивира ни. Ние го следваме. Даваме всичко от себе си дори на тренировките. Задружни сме. Това бе прекрасна година за нас, представяме се добре и мисля, че всички ние заслужихме това”, добави французинът.

Златан, който през октомври ще навърши 40 години, също се представя на ниво. Този сезон шведът има 14 гола в Серия А, като повече от него имат само Луис Муриел (16), Ромелу Лукаку (18) и Кристиано Роналдо (20). От петимата единствено Муриел има по-добри показатели от Ибра за гол на средно игрово време. Колумбиецът се разписва на всеки 60 минути, а Златан на 79.