Милан остава въвлечен в битката за титлата в Серия А, след като взе тежкото гостуване на Фиорентина с 3:2. Двубоят бе доста интересен и изпълнен с обрати, хубави голове и общо три греди. Златан Ибрахимович даде аванс за тима си с 9-та минута с 15-тия си гол в първенството този сезон, с което на 39 години стана най-възрастният нападател с това постижение.

Фиорентина обаче не се впечатли и след голове на Ерик Пулгат (17) и Франк Рибери (51) обърна развоя. Последва нов обрат, който се оказа и решителен. “Росонерите” върнаха пасива след голове на Браим Диас (57) и Хакан Чалханоглу (73) и спечелиха ценни три точки.

С тях момчетата на Стефано Пиоли остават на второто място в класирането с 59 точки, на шест точки и мач повече от лидера Интер. “Росонерите” обаче се възползваха по най-добрия начин от издънката на Ювентус по-рано днес. Торинци, които загубиха с 0:1 от Беневенто у дома, са трети с 55 точки и мач по-малко от Милан. Фиорентина продължава да бъде в долната половина на таблицата - 14-та позиция и актив от 29 точки.

Двата отбора изиграха страхотен мач на “Артемио Франки”, като първото по-добро положение бе за домакините, които можеха да поведат в резултата в петата минута. Мартин Касерес игра с глава и прати топката към вратата, но от голлинията Фикайо Томори успя да изчисти.

Малко след това Милан поведе в резултата. Симон Кяер пусна страхотен пас към Златан Ибрахимович, който се освободи от Пецела, измъкна се и от засадата и с мощен удар с левия крак по диагонала преодоля Драговски за 1:0. Това бе 15-ти гол за 39-годишния Ибрахимович в Серия А този сезон, с което стана най-възрастният нападател с подобно постижение.

Отговорът на домакините не закъсня и в 17-та минута “виолетовите” изравниха резултата. Ерик Пулгар изпълни по прекрасен начин свободен удар и въпреки усилията на Донарума, топката се оплете в мрежата зад него - 1:1.

След половин час игра Пецела удари греда. Защитникът на домакините засече много технично с пета едно центриране от ъглов удар и прати топката в напречната греда. Малко след това Рибери поиска дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле, но реферът бе категоричен и не отсъди наказателен удар.

В 35-та минута и Милан се размина на сантиметри от втори гол. Чалханоглу изведе Ибрахимович сам срещу Драговски и шведът копна топката над вратаря на домакините. Тя обаче кацна на горната греда. Малко след това самият Чалханоглу пробва страхотен удар от границата на наказателното поле, но прати топката на сантиметри от вратата.

Второто полувреме също започна с ранен гол, този път за домакините. Само шест минути  след подновяването на играта Влахович намери Рибери в наказателното поле, а опитният французин с лекота реализира за 2:1.

И подобно на развоя през първата част, малко след отбелязания гол падна нов за другия отбор. В 57-та минута при изпълнение на ъглов удар Кяер насочи топката към далечната греда, където Браим Диас успя някак да я насочи в мрежата за втория си гол от началото на сезона - 2:2.

Последваха силни изяви на “росонерите” и в 65-та минута Ибрахимович пробва нестандартен балонен удар, а вратарят само изгледа как топката се отклони от страничната греда. Малко след това Тео Ернандес получи добро подаване от Диас, но не успя да засече топката в мрежата.

Така се стигна до 73-та минута, когато Милан поведе. Кеси намери в наказателното поле Чалханоглу, който стреля прекрасно по диагонала и направи 3:2.

Фиорентина - Милан 2:3
0:1 Златан Ибрахимович 9’
1:1 Ерик Пулгар 17’
2:1 Франк Рибери 51’
2:2 Браим Диас 57’
2:3 Хакан Чалханоглу 73’

Фиорентина: Драговски (44 - Терачано), Куарта (79 - Куаме), Миленкович, Пецела, Касерес, Бонавентура, Пулгар (79 - Кайехон), Кастровили (71 - Венути), Ейсерик, Рибери, Влахович

Милан: Дж. Донарума, Далот, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали (58 - Бенасер), Кеси, Салемакерс (58 - Кастийехо), Чалханоглу (90 - Мейте), Диас (80 - Крунич), Ибрахимович