Шведската футболна легенда Златан Ибрахимович сложи край на кариерата си в националния отбор след Европейското първенство във Франция през 2016-а, но само преди седмица стана ясно, че отново ще облече екипа на "тре крунур" за предстоящите квалификации за Мондиал 2022. 

Футболните привърженици пък ще могат да се насладят на неостаряващия шведски нападател и на Евро 2020, което бе отложено за лятото на тази година.

Самият Златан се появи на пресконференцията на националния селекционер Яне Андерсон, където бе засипан с въпроси, но тези за сина му Винсънт и връзката помежду им го накараха да се разчувства. 

"Беше трудно, когато го напуснах. Той се разплака, защото не искаше да напускам отново. Но сега, за щастие, всичко е наред. Тук съм и мога да прекарам повече време с него благодарение на националния отбор", заяви Златан, след което камерите уловиха очите му пълни със сълзи.

Цитираният от "Монитор" Ибра коментира и завръщането си в "Тре Кронур".

"Аз съм само едно парче от пъзела. Тук съм, за да помогна на отбора, ако селекционерът ми гласува доверие. Тук съм, защото заслужавам да бъда тук. Освен това тренирам много усилено, пристрастен съм към тренировките. Да играеш в националния отбор е най-голямото нещо, което можеш да направиш като футболист. Искам да помогна на отбора да постигне добри резултати".