Милан стигна само до равенсто 1:1 със Сампдория на "Сан Сиро“ в среща от 29-ия кръг на Серия “А”.

След тази частична издънка "росонерите" на практика се сбогуваха с мечтите си за шампионската титла на Италия.

Милан е втори с 60 точки, но изостава с цели пет от Интер и първото място, а и „нерадзурите“ имат два мача по-малко. Трети е Ювентус с 55 пункта, също с два мача по-малко от „росонерите“. Сампдория остава в средата на класирането.

Гостите дръпнаха в резултата с гол на Фабио Куалярела (57), точен за домакините бе резервата Йенс Хауге (87).

Трябва да се отбележи, че Сампдория игра в намален състав след 59-ата минута, когато от игра бе изгонен Адриен Силва.


Изненадващо гостите от Сампдория започнаха атакуващо мача и в началото натиснаха здраво плахите си домакини. „Моряците“ можеха да вкарат още в 6-ата минута, но с пропуск се отчете Габиадини.

Малко по-късно и Томазо Ауджело не успя да преодолее Джанлуджи Донарума. В тези първоначални минути играчите на Сампдория правеха каквото си пожелаят на терена, но множеството пропуски ги лишиха от заслужен гол.

След половин час Мортен Торсби стреля с глава, но отново Донарума показа класа и спаси Милан. За цяло полувреме „росонерите“ не стигнаха до нито едно чисто голово положение и определено разочароваха с представянето си.

Втората част започна с нови атаки за Сампдория и гостите заслужено вкараха. В 57-ата минута Ернандес сгреши детински и подари топката на Куалярела, който вкара страхотен гол за 0:1.

Две минути по-късно гостите останаха в намален състав. Тогава Силва получи втори жълт картон и пое преждевременно към съблекалните. Това позволи на Милан да тръгне в атаки.

В 78-ата минута домакините можеха да изравнят, но Хакан Чалханоглу пропусна. Последва и положение пред Франк Кесие, но и той нямаше шанс пред вратата на гостите. С пропуск се отличи и Анте Ребич.

Логичното се случи в 87-ата минута, когато резервата Хауге успя да изравни за 1:1. До края на мача Милан се хвърли в атака, но нямаше шанс, а веднъж и гредата помогна на Сампдория.

Милан - Сампдория 1:1

Голмайстори:

0:1 Куалярела (57')
1:1 Хауге (87)

Милан: Дж. Донарума, Салемакерс, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастийехо, Чалханоглу, Крунич, Ибрахимович

Сампдория: Аудеро, Берешински, Тонели, Коли, Ауджело, Кандрева, Торсби, Силва, Дамсгор, Куалярела, Габиадини