Милан удари с 3:1 Парма и си затвърди мястото в Топ 4 на Италия. Точни за гостите бяха Анте Ребич (8'), Франк Кесие (44') и Рафаел Леао (90), попадението за домакините вкара Рикардо Галиоло (66).

Трябва да се отбележи, че Милан игра в намален състав след 60-ата минута, когато директен червен картон получи Златан Ибрахимович.

Така "росонерите" събраха 63 точки и вече изостават с осем от Интер и първото място, но "нерадзурите" са с мач по-малко.

Парма продължава да е в зоната на изпадащите отбори с едва 20 точки.

Хърватинът Анте Ребич (8) рано даде аванс на гостите след пас на Златан Ибрахимович, а в края на първата част Франк Кесие (44) удвои преднината им след подаване на Тео Ернандес.

След почивката „росонерите“ намалиха оборотите и „дуковете“ стигнаха до гол чрез Рикардо Галиоло (66), но до края на мача не успяха да изравнят, а в добавеното време Рафаел Леао (90+4) оформи крайния резултат.

С 13-ия си успех като гост за сезона „Милан“ събра 63 точки на второто място и съкрати до 7 точки разликата с лидера „Интер“. „Парма“ остава на предпоследната позиция с 20 точки и е на 4 от спасителното 17-о място, заемано от „Торино“ в момента.

Парма - Милан 1:3

Голмайстори:

0:1 Ребич (8') 0:2 Кесие (44') 1:2 Галиоло (66') 1:3 Леао (90)

Парма: Сепе, Конти, Бани, Галиоло, Пецела, Куцка, Куртич, Ернани, Ман, Пеле, Жервиньо

Милан: Дж. Донарума, Калюлю, Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер, Кесие, Салемакерс, Чалханоолу, Ребич, Ибрахимович