Милан допусна изненадваща загуба с 1:2 като домакин от Сасуоло и се отдалечи още повече от титлата в Серия А. Нещата за “росонерите” не стояха зле, след като поведоха след гол на Хакан Чалханоглу в 30-та минута. Резервата Джакомо Разпадори (76, 83) обаче реализира два гола и донесе престижен успех на тима си.

Загубата отдалечи Милан още повече от лидера Интер. “Росонерите” остават с актив от 66 точки и имат мач повече от Интер (75). Момчетата на Стефано Пиоли ще трябва да положат сериозни усилия дори за второто място. Аталанта (64), Ювентус (62), Наполи (60) са с мач по-малко, а шестият Лацио има 58 точки и два мача по-малко.

Другият любопитен момент в мача бе, че още един от отборите, които трябваше да вземат участие в Европейската Суперлига, записа незадоволителен резултат. И то срещу един от “простосмъртните” отбори.

Сасуоло започна много агресивно срещата и до средата на първото полувреме създаде доста проблеми за “росонерите”. В 13-та минута Береми Бога пропусна страхотен шанс, след като бе изведен в наказателното поле, финтира защитник и сам срещу Донарума опита да мушне топката покрай него. Вратарят на домакините обаче отрази.

Милан имаше някои изгодни ситуации, но в 30-та минута поведе след феноменално изпълнение на Хакан Чалханоглу. Турският национал бе намерен на ъгъла на наказателното поле и с прекрасен техничен удар в далечния ъгъл направи 1:0.

В началото на второто полувреме Дефрел пробва Донарума с далечен удар, а малко след това Джанмарко Ферари стреля неточно с глава. В 55-та минута Салемакерс стреля мощно по диагонала, но и Консили се намеси подобаващо и отрази.

Стражът на гостите спаси и удар на Чалханоглу малко след това, а в 67-та минута Леао проби по крилото и намери около дузпата Салемакерс, но белгиецът бе блокиран от бранителите на гостите. Три минути по-късно Милан имаше претенции за дузпа, след като Кеси стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката се удари в тялото на Обианг. Ситуацията дори не бе преразгледана с ВАР.

Така се стигна до 76-та минута, когато резервата Джакомо Распадори изравни. Младият нападател се възползва от нещо средно между центриране и удар на Толян и само чукна топката към вратата, за да направи 1:1.

В 83-та минута Сасуоло и Распадори удариха за втори път. Нападателят се възползва от лошо изнасяне на топката отстрана на домакините и подаде надясно към Берарди. Капитанът на Сасуоло след това намери вече в наказателното поле Распадори, който с първото си докосване се измъкна от опеката на Томори, а със следващото намери далечния ъгъл за 2:1.

До края Милан натисна в търсене поне на изравнителен гол, но за момчетата на Стефано Пиоли вече бе твърде късно.

Милан - Сасуоло 1:2
1:0 Хакан Чалханоглу 30’
1:1 Джакомо Распадори 76’
1:2 Джакомо Распадори 83’  

Милан: Дж. Донарума, Калабрия (88 - Калулу), Кяер, Томори, Далот, Мейте (87 - Диас), Кесие, Салемакерс (88 - Кастийехо), Чалханолу (73 - Крунич), Ребич (74 - Манджукич), Леао

Сасуоло: Консили, Мюлдюр (64 - Толян), Марлон, Ферари, Кириакопулос, Обианг (72 - Лопес), Локатели, Берарди, Джуричич (63 - Траоре), Бога (83 - Хараслин), Дефрел (64 - Распадори)