Треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри, че предстоящият двубой с Ювентус е много вълнуващ и важен, но добави, че той няма да предреши битката за топ 4 в Серия А. Мачът е утре от 21,45 часа в Торино, като двата отбора заедно с Аталанта имат еднакъв брой точки на второто място в класирането.

„Трябва да вземем всички позитивни неща от мачовете ни дотук през сезона, всички трудности, които преодоляхме, за да изиграем утрешния мач много зряло. Със сигурност, това е най-очакваният двубоя. Ние подготвяме нашата стратегия и сме напълно концентрирани.

Който победи ще има сериозно предимство в битката за класиране в Шампионката лига, но утрешният резултат няма да реши всичко. Има още мачове до края на сезона, а освен това имаме и пряк сблъсък с Аталанта. Така че държим съдбата си в нашите ръце. Ако победим Ювентус, това ще бъде невероятен резултат за нас. Ще бъде тежък мач, защото те са страхотен отбор, но ние трябва да докажем себе си в тези 90 минути“, заяви Пиоли.

През седмицата се говори много и за договора на Джанлуиджи Донарума, който изтича през лятото. Не е изключено италианският национал да премине като свободен трансфер в Ювентус. „В момента всички в Милан имаме една единствена цел. Аз нямам съмнение в професионализма на моите играчи. Те дават всичко от себе си за фланелката и ще го правят до края на сезона. Никой няма сигурност за бъдещето си, така че трябва да сме концентрирани за утрешния мач.

Разговарях с играчите и вече имаме стратегия. Всички се надяваме да изиграем добър мач. Очевидно е, че първата част на сезона беше невероятна за нас, имаше някои спадове, но това е нормално. Знаем, че Ювентус разполага с много класа, но ние вярваме в нашите възможности. Милан иска да сложи край на табуто „Ювентус Стейдиъм“, но за да го направим трябва да покажем на какво сме способни“, каза още Пиоли.