В двубой от 36-тия кръг на италианската Серия А, Милан разнебити Торино като гост с категоричното 0:7.

"Росонерите" бяха по-добрият отбор на терена и съвсем логично и заслужено достигнаха до трите точки с изразителна победа. През първата част точни за момчетата на Стефано Пиоли бяха Тео Ернандес(19') и Франк Кеси(26' - дузпа).

Началото на голеадата през второто полувреме даде Брахим Диас(50'), а Тео Ернандес направи 4:0 в 62-рата с втория си гол в мача. Тогава настъпи момента и на Анте Ребич, който в рамките на само 12 минути, между 67-ма и 79-та успя да наниже хеттрик и направи краха за домакините пълен.

Два кръга преди края на шампионата Милан заема 3-та позиция със събрани 75 точки, а Торино остава 16-ти със своите 35 пункта и все още не е напълно сигурен за оставането си в Серия А.


В първите минути на срещата двата отбора се захапаха в сериозна битка, но в 19-тата минута гостите излязоха напред в резултата. Брахим Диас намери Тео Ернандес, който от границата на пеналтерията отправи точен удар в десния ъгъл и изведе своя отбор напред в резултата.

Само две минути по-късно Франк Кеси можеше да удвои за Милан, но Салваторе Сиригу се намеси блестящо и спаси изстрела му с глава.

Все пак в 26-тата минутата "росонерите" успяха да удвоят преднината си. Лянко извърши нарушение в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Франк Кеси се нагърби с изпълнението на дузпата и успя да го преодолее за 2:0.

Малко преди края на първото полувреме пред домакините се откри добра възможност да намалят преднината на Милан, но Донарума успя със сетни усилия да се справи с шута на Бремер и запази преднината на своя отбор.

Второто полувреме започна с нов гол за "росонерите". В 50-тата минута Франк Кеси организира отлична атака и намери Брахим Диас, който преодоля Сиригу с брилянтен удар и покачи на 3:0.

Минутата бе 62-ра, а Тео Ернандес направи резултата 4:0. Той копна топката много технично и остави стража на Торино безпомощен за четвърти път в мача. Асистенцията бе на Анте Ребич.

Тогава започна шоуто и на самия Ребич. В средата на втората част Раде Крунич пусна пас към него и нападателят прати топката под напречната греда за 0:5!

Само 5 минути по-късно отново Ребич бе оставен непокрит. Голаджията почучи хубаво подаване от Рафаел Леао и на опразнената врата направи резултата 0:6!

Кошмарът за Торино не свърши с това и десет минути преди края на двубоя резултатът стана 0:7! Раде Крунич засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където отново дебнеше Анте Ребич и оформи своя хеттрик в мача.


Торино - Милан 0:7


Голмайстори:

0:1 - Ернандес 19'
0:2 - Кеси 26' дузпа
0:3 - Диас 50'
0:4 - Ернандес 62'
0:5 - Ребич 67'
0:6 - Ребич 72'
0:7 - Ребич 79'

Стартови състави:

Торино: Сиригу, Бремер, Лянко, Бонджорно, Синго, Базели, Мандрагора, Линети, Родригес, Дзадза, Бонацоли

Треньор: Никола Давиде

Милан: Донарума, Ернандес, Томори, Кяер, Калабрия, Кеси, Бенасер, Чалханоглу, Диас, Кастийехо, Ребич

Треньор: Стефано Пиоли