Милан постигна целта си и след победата с 2:0 като гост на Аталанта се завърна в Шампионската лига за първи път след сезон 2012/2013 година. И двата гола за победата на “росонерите” реализира Франк Кеси и то от дузпи - в 43-та и в 93-та минута.

С тях Милан завърши сезона на второ място в Серия А с актив от 79 точки, далеч от градския си съперник Интер (91). Аталанта пък за трети пореден сезон приключи на третото място. Бергамасци имат 78 точки, колкото и четвъртият Ювентус. Наполи се издъни у дома срещу Верона и след равенството 1:1 не успя да се класира за Шампионската лига, като на практика подари участие в турнира на Юве.

Първото полувреме бе равностойно и като цяло без много положения пред двете врати. За статистиката още в 4-та минута Салемакерс пробва късмета си с далечен удар, но топката мина покрай гредата. В 19-та Джимсите засече с глава центриране от свободен удар, но и той не намери очертанията на вратата.

Така се стигна до 40-та минута, когато Тео Ернандес проби в наказателното поле на домакините, вряза се между двама играчи и бе фаулиран от Меле. Реферът бе категоричен и посочи бялата точка. Франк Кеси стреля хладнокръвно до кредата и направи 1:0.

На почивката в игра за домакините се включи Луис Муриел и атаката на Аталанта се пораздвижи. В 57-та минута Сапата стреля мощно по диагонала, а топката мина на сантиметри от страничната греда. Руслан Малиновский също опита късмета си с далечен удар, но Донарума внимаваше и отрази.

В 69-та минута Милан бе на сантиметри от втори гол. Рафаел Леао бе изведен сам срещу вратаря на домакините и копна технично топката покрай него. Тя обаче не пожела да влезе във вратата и се отклони от страничната греда.

До края Аталанта натисна, но Луис Муриел стреля неточно два пъти. “Росонерите” пък се бранеха с всички сили и в крайна сметка дочакаха момента си да вкарат втори гол. Това стана в добавеното време на срещата, когато удар на Чалханоглу бе “спасен” от Де Роон, който бе изгонен с директен червен картон. Франк Кеси пък реализира отново отсъдената дузпа и даде началото на празненствата на “росонерите”

Аталанта - Милан 0:2
0:1 Франк Кеси 43’-д
0:2 Франк Кеси 90+3’-д

Аталанта: Голини, Толой (87 - Паломино), Ромеро, Джимсити, Меле (80 - Пашалич), Де Роон, Фройлер (87 - Миранчук), Госенс, Песина (46 - Муриел), Малиновский, Сапата

Милан: Донарума, Ерннадес, Кяер, Томори, Калабрия, Кеси, Бенасер (62 - Крунич), Чалханоглу, Диас (61 - Мейте), Салемакерс (79 - Далот), Леао (79 - Манджукич)