Пари Сен Жермен е на път да спечели наддаването за Джанлуиджи Донарума. Добрата връзка между спортния директор на парижани Леонардо и агента на Донарума Мино Райола, както и финансовите условия, предложени от ПСЖ, са причините италианският страж да избере френската столица.

Ювентус и Барселона бяха останалите два основни кандидати за 22-годишния вратар, който напуска родния Милан след записани над 250 мача, тъй като договорът му изтече. Манчестър Юнайтед, Челси и Реал Мадрид също бяха свързвани със стража.

Донарума и ПСЖ са изключително близо до сключване на споразумение и според медиите в Италия сделката може да бъде обявена още преди началото на Евро 2020.

Роденият през 1999-а вратар ще подпише договор за пет години на стойност 12 млн. евро на сезон, уточнява webcafe.bg. Офертата на Милан така и не надмина осем милиона, което бе и основната причина Донарума да се раздели с "росонерите". В Юве и Барса също не успяха да изравнят офертата на ПСЖ, като и двата тима бяха готови да му плащат по десет милиона на сезон.

Ще бъде интересно да видим какво ще се случи с Кейлор Навас, който въпреки някои неточности, направи страхотен сезон на вратата на ПСЖ, а и наскоро удължи договора си до 2024 г. Костариканецът ще навърши 35 през декември, но е далеч от приключил за големия футбол.

Междувременно в Милан вече намериха заместник на Донарума, плащайки 13 млн. евро за вратаря на Лил Майк Менян. 25-годишният страж стана шампион с "песовете" и бе обявен за №1 при вратарите в Лига 1 за изминалия сезон.