Оливие Жиру вече официално е играч на Милан, след като трансферът му от Челси бе завършен. Той ще играе с №9, а договорът му е за 2 години. 

Вчера нападателят премина медицинските тестове и благодари на лондончани за специалните моменти по време на престоя си в клуба, който продължи 3 сезона и половина. 

Росонерите плащат минималните 1 милион евро за 34-годишния французин, като могат да добавят още толкова в зависимост от изиграните мачове и класирането за Шампионската лига. 

„Моята амбиция е да печеля трофеи и тя не се е променила. Именно за това играя футбол и желанието ми да побеждавам остава силно” коментира Жиру, който спечели 3 купи с Челси, в това число и Шампионската лига. 

С трансфера той е третият нападател на поне 34 години, които идва в Милан през последните 19 месеца. Преди него Златан Ибрахимович се справи отлично, докато Марио Манджукич не остави особено добро впечатление. 

Италианците пък вече взеха двама играчи от Сините от Западен Лондон, след като преди това купиха за постоянно Фикайо Томори, а имат интерес и към Хаким Зиеш и Тимуе Бакайоко.