Вицешампионът Милан започна с победа новия сезон в Серия А. "Росонерите" се наложха над Сампдория на "Луиджи Ферарис" с 1:0 в последния мач от кръга.

Единственото попадение, което се оказа с цената на 3-те точки днес, бе дело на Браим Диас в 9-ата минута.

Двубоят в Генуа бе равностоен, като футболистите на Стефано Пиоли се оказаха с по-точен мерник, което им донесе успеха.

Две от новите попълнения на "червено-черните" – Майк Менян и Оливие Жиру, започнаха от първата минута, а след напускането на Донарума, капитанската лента бе поверена на Давиде Калабрия.

В следващия кръг Милан приема Каляри на "Сан Сиро", докато за Сампдория предстои гостуване на Сасуоло.


"Росонерите" можеха да открият резултата още в 5-ата минута. Стражът Майк Менян изведе по перфектен начин Рафаел Леао с пас от собствената си врата. Португалецът се справи с противников играч, след което стреля мощно под гредата, но Аудеро се намеси блестящо и изби в корнер.

Милан все пак нанесе своя удар в 9-ата минута. Давиде Калабрия се възполза от грешка по десния фланг и пусна топката по земя в наказателното поле към Браим Диас, който от движение прати кълбото във вратата на Сампдория – 0:1.

Домакините отговориха с диагонален изстрел на Антонио Кандрева, който профуча на сантиметри от десния страничен стълб.

Малко след като измина четвърт час игра Габиадини стреля опасно от пряк свободен удар, но Менян внимаваше и с една ръка успя да избие топката над гредата.

В 26-ата минута Тео Ернандес нанесе изстрел от дъгата на наказателното поле, но Аудеро се намеси. Кълбото обаче се озова в краката на Крунич, който при добавката стреля във външната част на мрежата.

До края на полувремето гостите продължаваха да атакуват, а в 40-ата минута Жиру се откри на чудесна позиция и нанесе удар, който отново бе отразен от стража на "моряците". При ситуацията се оказа, че нападателят е бил зад гърба на противниковата защита.

Първото по-интересно положение след почивката дойде на сметката на Сампдория. Тео Ернандес допусна груба грешка пред собствената си врата и позволи на Маноло Габиадини да му открадне топката, след което да нанесе удар от близко разстояние, и само добрата изява на Менян под рамката запази резултата непроменен.

В 60-ата минута Калабрия опита да изненада вратаря на домакините с изстрел от далечна дистанция, но без успех.

До края на мача Милан владееше инициативата, като трудно достигаше до вратата на Сампдория, ала и "моряците" не успяха да затруднят Майк Менян, с което 3-те точки днес отидоха в актива на миланския гранд.

Сампдория – Милан 0:1

Голмайстори:

0:1 – Диас 9‘

Сампдория: Аудеро, Бережински, Коли, Йошида, Ауджело (Муру – 71‘), Торсби, Екдал (Силва – 86‘), Кандрева, Габиадини (Вере – 71‘), Дамсгор, Куалярела

Милан: Менян, Калабрия (Романьоли – 88‘), Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Крунич, Салемакерс (Флоренци – 81‘), Диас (Бенасер – 69‘), Леао (Ребич – 69‘), Жиру