Големите мачове в Шампионската лига продължават с пълна сила. Програмата предлага два сблъсъка между най-титулуваните отбори.

В група "В" Ливърпул, с 5 спечелени титли, приема Милан (7 трофея). "Росонерите" се завърнаха в надпреварата след дълго отсъствие, а жребият отреди това да стане с гостуване на "Анфийлд".

Всички свързват мач между двата отбора с паметния финал през 2005 г., когато мърсисайдци изоставаха с 0:3 на почивката, но вдигнаха Ушатата след изпълнение на дузпи. Две години по-късно Милан взе реванш, след като победи Ливърпул с 2:1 в решаващия мач от Шампионска лига и спечели трофея. 

В група "D" рекордьорът по спечелени купи Реал Мадрид, който има 13, ще гостува в Милано на трикратни шампион Интер. И през миналия сезон те бяха в една група, от която "нерадзурите" не успяха да излязат, докато "кралете" стигнаха до 1/2-финалите, където бяха елиминирани от бъдещия шампион Челси. Иначе испанският гранд спечели и двата мача с Интер преди 12 месеца – 3:2 в Мадрид и 2:0 на "Джузепе Меаца".

Шампионска лига, I кръг, от 22.00 часа:

Група А

Брюж - Пари Сен Жермен

Манчестър Сити - РБ Лайпциг

Група В

Атлетико (Мадрид) - Порто

Ливърпул - Милан

Група С

Бешикташ - Борусия (Дортмунд) – от 19.45 часа

Спортинг - Аякс

Група D

Шериф  - Шахтьор (Донецк) – от 19.45 часа

Интер - Реал (Мадрид)