Милан победи с 2:1 като гост Специя с гол в края и продължава убедителното си представяне от началото на сезона. Двубоят бе исторически, тъй като за първи път като титуляр за „росонерите“ започна 19-годишният Даниел Малдини, който дори вкара първия гол в срещата в 48-та минута. Домакините изравниха чрез Даниеле Верде в 80-та минута, но в 87-та резервата Браим Диас донесе трите точки за Милан.

С тях поне временно „росонерите“ ще бъдат на първо място в класирането на Серия А с актив от 16. Наполи засега е втори с 15, а Интер трети с 13. Двата тима са с мач по-малко.

За Специя цял мач изигра националът Петко Христов, който имаше хубави изяви в защитата на домакините. В средата на терена пък действаше бившият полузащитник на Левски Мехди Бурабия. В крайна сметка Специя записа четвъртата си загуба от началото на сезона и към момента е точно над чертата – 17-та позиция с 4 точки. Венеция (3), Каляри (2) и Салернитана (1) имат мач по-малко.

Милан пое контрола върху топката от началото на срещата, но пък момчетата на Стефано Пиоли така и не успяха да нанесат точен удар през първото полувреме. За сметка на това в 13-та минута Мбала Нзола получи добро подаване на скорост и шутира, но право в ръцете на Менян.

Най-активен за „росонерите“ бе Тео Ернандес, който стреля неточно от свободен удар в 27-та минута, а след това имаше два сериозни сблъсъка с Петко Христов. Българският национал обаче се намесваше подобаващо и не пускаше французина зад себе си. Анте Ребич пък стреля неточно с глава в края на полувремето.

Много бързо след подновяването на играта Милан успя да поведе в резултата. Пиер Калулу проби по дясното крило и центрира добре в наказателното поле, а Даниел Малдини с глава прониза Зут за 1:0. Така 4500 дни след последния двубой на баща си Паоло Малдини полузащитникът на Милан успя да вкара и първия си гол за „росонерите“. Бе продължена и друга семейна традиция, тъй като дядо му Чезаре Малдини дебютира за Милан през 1954 г.

В 57-та минута „росонерите“ можеха и да удвоят преднината си, но Рафаел Леао имаше нещастието да види как топката се удря в гредата след хубав негов удар. Малко след това Джулио Маджоре направи страхотен пропуск за Специя. Полузащитникът получи топката като на тепсия пред голлинията, но не успя да я засече в мрежата на „росонерите“.

Специя все пак реализира в 80-та минута. Резервата Даниеле Верде проби в наказателното поле, намери си позиция за стрелба със силния си ляв крак, топката се отклони в тялото на Тонали и излъга Менян за 1:1

Радостта на домакините не бе дълга. Само седем минути по-късно Браим Диас донесе трети точки на Милан. Салемакерс проби по лявото крило и намери испанеца на метри от вратата на домакините. Диас стреля между краката на Зут и вкара третия си гол в Серия А този сезон.

Специя – Милан 1:2

0:1 Даниел Малдини 48‘

1:1 Даниеле Верде 80‘

1:2 Браим Диас 87‘  

Специя: Зут, Амиан, Николау, Христов, Бастони, Бурабия, Сала (64 – Верде), Гиаси (79 – Стрелец), Маджоре (65 – Ферер), Анист (65 – Манай), Нзола

Милан: Менян, Калулу (72 – Калабрия), Томори, Романьоли, Тео Ернандес, Тонали, Кеси (82 – Диас), Салемакерс, Малдини, Ребич (46 – Леао), Жиру (46  - Пелегри)