Милан срази с 3:2 Верона в мач от 8-ия кръг на Серия "А", игран на "Сан Сиро".

Двата отбора сътвориха истинско шоу, като гостите поведоха с 2:0, но така и не стигнаха до точка. По този начин възпитаниците на Игор Тудор остават на 13-та позиция с 8 пункта.

"Росонерите" събраха 22 т. и се качиха на върха преди утрешното домакинство на Наполи (21) срещу Торино.


През първото полувреме Милан игра бледо и Верона се оттегли с два гола аванс. Още от самото начало гостите започнаха да създават опасности и логично поведоха.

В 7-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето, Мигел Велосо изведе Джанлука Капрари, който откри резултата с удар от воле. После Даниеле Малдини пропусна да изравни, а в 21-ата минута гостите получиха дузпа.

Дарко Лазович намери Никола Калинич, който беше спънат от Алесио Романьоли. Зад топката застана Антонин Барак, който не сбърка за 2:0!

Домакините се хвърлиха в атака, но до края на полувремето не успяха да намалят изоставането си. На почивката Стефано Пиоли пусна в игра Раде Крунич и Саму Кастийехо на мястото на Малдини и Алексис Салемакерс и това се оказа добър ход.

Пред вратата на гостите настана истинска вихрушка и логичното се случи в 59-ата минута. Рафаел Леао няколко пъти смени посоката и центрира във вратарското поле, където Оливие Жиру вкара за 1:2!

Голът вдъхнови Милан и атаките към Лоренцо Монтипо станаха още по-свирепи. Жиру и Леао обаче не намериха целта, а вратарят на гостите спаси спокойно изстрел на Франк Кесие.

Така се стигна до 73-ата минута, когато Кастийехо спечели дузпа за "росонерите". Зад топката застана Кесие, който прати вратаря в другия ъгъл и изравни резултата – 2:2!

Веднага след това в игра се появи Златан Ибрахимович, който записа мач №100 за Милан в Серия "А". Ибра не беше играл от 12 септември, при успеха с 2:0 над Лацио, заради контузия. И секунди по-късно обратът стана факт.

Корай Гюнтер се опита да изчисти пред погледа на Златан, но си заби комичен автогол за 3:2 за Милан! До края резултатът остана непроменен и домакините спечелиха.

Милан – Верона 3:2

Голмайстори: 0:1 Капрари (7), 0:2 Барак (24), 1:2 Жиру (59), 2:2 Кесие (76-д), 3:2 Гюнтер (78-авт)