Tреньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че италианците са подготвени с специален тактически план за важното гостуване на Порто от третия кръг в група „Б“ в Шампионската лига във вторник.

„Червено-черните“ от Милано загубиха първите си две срещи от турнира – с 2:3 от Ливърпул на „Анфийлд“ и с 1:2 от Атлетико Мадрид на „Сан Сиро“, заради което вече са изправени до стената.

Порто пък има 1 точка след равенството 0:0 на терена на Атлетико, но в предишния кръг претърпя тежко домакинско поражение с 1:5 от Ливърпул.

„Очаква ни мач срещу солиден съперник с много бързи футболисти и добър треньор. Сигурен съм, че ще се получи висококачествен двубой с всички трудности, които могат да произлязат от това. Всяка среща изисква различна подготовка. Проучихме внимателно Порто и имаме план за игра. Надявам се да успеем“, коментира Пиоли.

„Златан Ибрахимович се чувства добре, но не е в необходимото кондиционно състояние. Той игра 15 минути в последния ни мач, но трудно може да издържи повече. Анте Ребич отпада. Раде Крунич може да се включи, той се конкурира с Даниел Малдини за място в състава. Лошото нещо на контузиите са, че изискват време, за да бъдеш на 100 процента, но се нуждаят от игрово време“, добави той.

Специалистът смята, че Милан все още трябва да подобри представянето си, за да бъде отново част от европейския елит.

„На Милан все още липсват някои неща, за да бъде част от елита. Но ние сме на прав път, остава ни да преодолеем още няколко крачки. Отборът е много мотивиран и утре ще имаме възможност да постигнем важен резултат. Трябва да останем концентрирани и да се възползваме от шансовете си. Предишните ни съперници наказаха почти всяка наша грешка. Трябва да действаме динамично с топката и много внимателно без нея“, каза още Пиоли.

„Ще се изправим срещу сериозен съперник. Порто има бързо атакуващи играчи и добре обучен треньор. В тази игра всеки ще има трудности. И двете срещи с португалците могат да бъдат решаващи за нас. Ибрахимович все още не може да играе в стартовия състав на Милан. Но той се подобрява“, заяви Пиоли пред „Football Italia“.

Мачът на Порто срещу Милан ще се проведе на 19 октомври. Началото е в 22.00 часа.