Милан победи с 4:2 като гост Болоня в невероятeн мач от 9-ия кръг на Серия "А".

Първото полувреме по никакъв начин не предвещаваше драмата, след като гостите вкараха два гола на Рафаел Леао (16) и Давиде Калабрия (35), а между тях Адама Сумаоро беше изгонен с директен червен картон.

Но домакините не се предадоха и с човек по-малко буквално взривиха трибуните на "Ренато Дал'Ара". Първо Златан Ибрахимович си заби автогол, а малко след това Муса Бароу вкара за 2:2!

Но само 6 минути по-късно "рособлу" остана с девет души на терена, след като и Роберто Сориано беше изгонен. И Милан едва стигна до успеха с попадения на Исмаел Бенасер и Ибра в края на сблъсъка.

В класирането Милан излезе лидер с 25 точки, а Наполи, който утре гостува на Рома, има 24 т. Болоня остава на 9-та позиция с 12 пункта. Неделният ден ни предоставя и още едно голямо дерби, освен това на "Олимпико". Един срещу друг на "Джузепе Меаца" се изправят Интер и Ювентус.    


Милан започна мача отлично и след първоначален натиск се стигна до 16-ата минута, когато поведе. Златан Ибрахимович изведе Рафаел Леао, който стреля, получи се рикошет в Гари Медел и топката влетя неспасяемо във вратата на Лукаш Скорупски за 1:0!

В 20-ата минута Болоня остана с човек по-малко, след като Адама Сумаоро фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Раде Крунич. Главният съдия Паоло Валери все пак се допита до ВАР и решението му беше потвърдено.

"Росонерите" логично диктуваха събитията на терена и в 35-ата минута удвоиха преднината си. Скорупски изби центриране право на крака на Сами Кастийехо, чието воле беше блокирано. Топката попадна в Давиде Калабрия, който не се подвоуми и я прати в опразнената врата за 2:0!

В началото на второто полувреме се разви истинска вихрушка пред вратата на гостите и Болоня нанесе два удара, с което изненадващо изравни, въпреки че беше с човек по-малко на терена. В 49-ата минута Златан Ибрахимович си вкара автогол в опит да изчисти след изпълнение на корнер за 1:2!

Само 180 секунди по-късно резултатът стана 2:2. Муса Бароу беше изведен от Роберто Сориано и с шут в десния ъгъл матира Чиприан Татарушану!

Но това далеч не беше всичко и драмата на стадион "Ренато Дал'Ара" продължи с пълна сила. В 58-ата минута Болоня остана с девет души на терена след нов директен червен картон.

Тежкото наказание получи Сориано за изключително груб фаул срещу Фоде Бало Туре. Опитният халф влезе в бутоните напред срещу защитника и едва не му счупи глезена. Веднага след това в игра се появи Оливие Жури за сметка на Крунич и французинът заигра в предни позиции заедно с Ибра.

Синиша Михайлович също взе мерки и направи тройна смяна, а в следващите минути футболистите на Милан изглеждаха изнервени, въпреки че имаха двама играчи повече на терена и достатъчно време да стигнат до победата.

В 76-ата минута "росонерите" най-накрая създадоха опасност. Жиру засече с глава, но Скорупски с чудесна намеса спаси.
Само 120 секунди сензацията можеше да стане пълна. Марко Арнаутович беше изведен, но си затвори ъгъла и вратарят спаси удара му.

Така се стигна до 84-ата минута, когато Милан стигна до изстрадания успех. Исмаел Бенасер засече избита топка и с великолепно изпълнение от воле отново даде преднина на гостите. Крайният резултат оформи Ибра в последната минута с перфектен удар от границата на пеналтерията, влетял в долния десен ъгъл зад вратаря.

Болоня – Милан 2:4

Голмайстори: 0:1 Леао (16), 0:2 Калабрия (35), 1:2 Ибрахимович (49-авт), 2:2 Бароу (52), 2:3 Бенасер (84), 2:4 Ибрахимович (90)