Суперзвездата на Милан Златан Ибрахимович се е самопредложил за спортен директор на ПСЖ. Той направи признанието в новоиздадената си автобиографична книга„Adrenalina“. 40-годишният шведски голаджия игра на „Парк де Пренс“ от 2012 до 2016 г. Ибра премина при парижани именно от Милан.

 „През лятото на 2021 г. поисках от ПСЖ да стана спортен директор на клуба. Обадих се на Насер Ал-Хелаифи и му предложих: "Ако не подновя договора си с Милан, ще премина в ПСЖ и ще подредя нещата във вашия отбор“, пише Ибрахимович.

„Насер се засмя, но не каза "не". ПСЖ вече има 40 играчи, но никой от тях не иска да напусне, дори и да не играе, защото се чувстваме твърде добре там. Ако бях в клуба, всички щяха да бъдат следени. Ако ви платят, а вие не оправдаете парите, не можете да останете. В клуба липсват подходящите хора, които да наложат дисциплина“, допълва още шведът по темата.

Ибрахимович има действащ контракт с Милан до края на настоящия сезон. Той вече обяви желанието си да удължи договора си с „росонерите“.