Голям късмет и вездесъщият Златан Ибрахимович спасиха Милан от загуба при гостуването на Удинезе в среща от 17-ия кръг на италианската Серия „А“. „Росонерите“ измъкнаха 1:1 на стадион „Дачия Арена“ след гол в добавеното време на мача, а домакините завършиха срещата с намален състав след червен картон на Айзък Съксес секунди преди последния съдийски сигнал.

Хората на Стефано Пиоли изиграха най-слабия си мач от началото на сезона и стигнаха до равенството с единствения си точен удар във вратата на домакините. Резултата за Удинезе откри португалецът Бето, а  Ибрахимович  донесе точката за „росонерите“. Попадението на Ибра е под №300 за него в Топ 5 на шампионатите в Европа. Така той стана третият футболист, вкарал поне толкова голове след Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Милан остана лидер в класирането с актив от 39 точки. Преследвачите Интер и Наполи обаче все още не са изиграли своите срещи от настоящия кръг. Удинезе се изкачи до 15-ата позиция с актив от 17 пункта.

Милан владееше повече топката в началните минути на двубоя. Първата добра възможност обаче се откри пред домакините в 8-ата минута, когато Жерар Деулофеу се озова сам срещу Менян, но стражът се справи. „Росонерите“ отговориха с шут на Ибрахимович, преминал над вратата.

Деулофеу пропусна нов шанс да прати топката в мрежата на Милан в 14-ата минута. Само 3 минути по-късно нямаше прошка и Бето откри резултата за Удинезе. Арслан изведе португалеца очи в очи срещу Менян, стражът отрази първия му удар, но топката се върна при него и той вкара за 1:0.

Гостите тръгнаха да изравняват, но така и не успяваха да отправят точен удар във вратата на Силвестри. Романьоли с глава в 34-ата минута стреля далеч от целта.

Хората на Пиоли продължиха да доминират при притежанието на топката, но това не водеше до желания резултат. „Росонерите“ създадоха най-чистото си положение в 43-ата минута, но Брахим Диас от около 10 метра не уцели вратата.  Тео Ернандес прати топката в мрежата на Силвестри 60 секунди по-късно, но се намираше в засада и съдията не призна попадението.

Почивката дойде при този резултат, а тимът на Милан изигра едно от най-слабите си първи полувремена от началото на сезона в Серия „А“.

Пиоли реагира с цели три смени на почивката. Тонали, Кесие и Месиас се появиха на терена. Секунди след подновяването на играта Ибрахимович би високо в облаците.

Брахим Диас в 58-ата минута от добра позиция на дъгата на наказателното поле шутира изключително неточно. Ибрахимович също не уцели целта десетина минути по-късно.

Домакините пропиляха шансове да отбележат втори гол чрез Перес и Бето. В 92-ата минута Ибрахимович  донесе точката за Милан с гол отблизо. Той се пребори с двама защитници и с удар от движение прати топката в мрежата на Силвестри за крайното 1:1.

В петата на минута на добавеното време домакините останаха с човек по-малко, след като Айзък Съксес получи червен картон.

Удинезе - Милан 1:1

Голмайстори: 1:0 Бето (17), 1:1 Златан Ибрахимович (90+2)

Червен картон: Айзък Съксес - (90+5)

Удинезе: Силвестри, Перес, Бекао, Ньойтинк, Сопи, Арслан, Уолъс, Макенго, Молина, Деулофеу, Бето

Милан: Менян, Флоренци, Томори, Романьоли, Ернандес, Бакайоко, Бенасер, Салемакерс, Диас, Крунич, Ибрахимович