Бившият вицепрезидент на Милан Адриано Галиани разкри, че Златан Ибрахимович едва не е набил треньора на отбора Масимилиано Алегри след загубата на „росонерите“ с 0:3 срещу Арсенал в Шампионската лига през 2012 г.

Първият период на шведския голаджия в Милан стартира през лятото на 2010 год. Ибра прекара два сезона в тима, спечелвайки една шампионска титла в Серия „А“ под ръководството на Алегри.

Златан и треньорът не винаги се разбираха, припомня „Football-italia“. През 2012 г. Милан успя да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига въпреки загубата с 0:3 от Арсенал на „Емирейтс“.

„Росонерите“ разбиха „артилеристите“ с 4:0 в първия мач на „Сан Сиро, но Ибрахимович не прие никак добре поражението в реванша.

„Беше ужасен мач. Всички бяха доволни след края му, но когато влязохме в съблекалнята, Ибра крещеше като луд“, каза Галиани по време на представянето на автобиографичната книга  „Adrenalina“ на Ибрахимович в Милано.

„Той почти удари Алегри, защото на пейката имаше двама вратари. Ибра никога не е щастлив. Той никога не е доволен. Винаги иска максимума. Ядосва се, ако завърши наравно или остане втори. Ибрахимович никога не е доволен и това е най-доброто му качество.”, каза още дясната ръка на бившия собственик на Милан Силвио Берлускони.

40-годишният швед също говори по време на събитието. Той дискутира тайната на дълголетието си и призна, че възможността да спечели Скудетото с Милан този сезон е това, което го мотивира.