Най-популярната игра на света също си взема почивка около коледните празници, но само за кратко. Сред водещите първенства има такива, които излизат в зимна ваканция за няколко седмици, докато при други паузата е предвидена да бъде доста по-къса. Почитателите ще търсят футбол и по празниците, както и интересни коефициенти от Букмейкъра 8888. Оказва се, че събития съвсем не липсват, при това не само в Англия, където традиционно играе в последните дни от годината.

Боксинг Дей е непоклатима традиция

Понятието зимна пауза всъщност е непознато за Висшата лига и другите дивизии на Албиона. А 26 декември освен дата за раздаване на подаръци е и традиционен футболен ден в Англия. На Боксинг Дей се предвижда да се изиграят повечето мачове от 19-ия кръг на Премиър лийг. В програмата не се откроява дерби двубой, но пък не липсват интересни сблъсъци. Астън Вила приема Челси, като “сините” от Лондон са смятани за фаворити. Но в деня след Коледа често ставаме свидетели на изненади на терена, така че нищо чудно отборът на Стивън Джерард да поднесе една от тях. Няма гаранция също така, че Ливърпул ще победи Лийдс, а Манчестър Сити ще мине безпрепятствено през Лестър, въпреки че и двата основни претендента за титлата са домакини на Боксинг Дей.

Има ли кой да развали празника на Реал Мадрид

Борбата за титлата в Испания през този сезон изглежда предрешена след силния рейд на Кралския клуб. Реал победи Атлетико в дербито на Мадрид, което затвърди доминацията на отбора, воден от Карло Анчелоти. Ясно е, че “Лос Бланкос” ще празнуват като зимни шампиони, но има ли кой да им развали настроението около Коледа? Едва ли това ще бъде Кадис, който гостува на “Бернабеу” в 18-ия кръг на Ла Лига. След това обаче Реал Мадрид играе за втори път този месец с Атлетик Билбао, като гостува на “Сан Мамес” в последния си мач за годината. Баските бяха близо до точката при визитата в столицата, а на своя стадион ще хвърлят още повече усилия, за да огорчат Кралете. Победа за Атлетик се оценява в 8888 с коефициент около 3.30, а ако такъв изход изглежда не толкова вероятен, то двойният шанс за близо 1.70 не звучи като лошо решение. Мачът в Билбао не е единственото футболно зрелище в Испания около празниците - Севиля и Барселона се срещат ден по-рано в отложен двубой. Андалусийци се очертаха като основен конкурент на Реал, колкото и да са далеч от първото място, а защо да не бият разклатения каталунски гранд? Според 8888 Севиля дори е с по-добри шансове да спечели, като в полза на домакините е даден коефициент около 2.50, докато този за Барса е с няколко десети по-висок. А последният мач в Испания за годината ще се играе на 31 декември - Валенсия приема Еспаньол, като там има резон да се търсят голове в двете врати (1.90).

В Италия също не смятат да се отдават на дълга почивка

Само две седмици ще продължи прекъсването в Серия А. Точно преди Коледа ще се изиграят мачовете от 19-ия кръг. Какво ще направят грандовете от Милано? Докато задачата на Интер срещу Торино изглежда сравнително лека (около 1.35 за успех на “нерадзурите”), то гостуването на Милан на стадиона на Емполи съвсем няма да бъде леко. Тимът от Тоскана сътвори един от най-неочакваните резултати през сезона, като спечели визитата на Наполи. Емполи да вземе точка от “росонерите” (1Х) се оценява около 2.00 от 8888, като това е доста примамлива опция за любителите на изненадите. А такива сюрпризи правят празниците още по-интересен.