Нападателят на Милан Златан Ибрахимович отпадна от ключовото дерби с градския съперник Интер в събота заради проблем в ахилеса, разкри наставникът на „росонерите“ Стефано Пиоли.

40-годишният швед все още не се е възстановил от контузията на десния крак, която получи при нулевото равенство с Ювентус на 23 януари. Освен Ибра, градското дерби с шампионите пропуска и хърватският нападател Анте Ребич, който има травма на глезена. „За Златан да отсъства е разочароващо. Стигнахме много далеч с него, но трябва да покажем, че сме силни и без него“, започна Пиоли.

Милан е трети, с равен брой точки с втория Наполи, на четири зад действащия шампион и лидер в класирането Интер. Френският нападател Оливие Жиру, който има пет гола в 14 мача от Серия А този сезон, се очаква да се включи в първото си дерби на Милано. „Оливие е футболист от международен калибър. Той е гладен да се изяви и е готов за игра, защото е интелигентен, завършен играч, който може да бъде свързващото звено и да се пласира в празните пространства в наказателното поле на съперника“, продължи треньорът на Милан.

Котдивоарският полузащитник Франк Кесие, който се завърна по-рано тази седмица от Купата на африканските нации, е готов за игра. „Този мач е от огромно значение. Това е дерби, сблъсък на върха на класирането. Победа ще ни даде увереност и сила. Борим се за добър завършек. Обратно сме в битката за топ 4 сега. Бяхме добре организирани и интензивни срещу Ювентус, но ни липсваше просто малко качество, което трябва да намерим утре. Подготвихме се добре – тимът знае колко много значи този мач и искаме да го спечелим. Успех ще ни даде много самочувствие, сила и големи три точки“, завърши Пиоли.

Колегата му начело на Интер – Симоне Индзаги, настоя, че дербито няма да бъде с решителен характер в битката за Скудетото. „Това е много важен мач, разбира се, особено за феновете на двата отбора, но след това предстоят още доста мачове“, каза Индзаги. Капацитетът остава 50% на „Сан Сиро“, както е на всички стадиони в Италия, поради коронавирусните ограничения. „Трябва да се придържаме към правилата, но като треньор, очевидно искахме да видим дерби на пълен стадион – и двата отбора щяха да го заслужат предвид прогресира си през този сезон“, завърши той.