Паоло Малдини заяви, че на ръководителите в Милан им се е изчерпало търпението заради изравнителния гол на Удинезе (1:1) вчера, дошъл след игра с ръка.

Рафаел Леао даде аванс за “росонерите”, а Дестини Удоджи изравни през второто полувреме с удар от близо. Домакините протестираха дълго, че играчът на Удинезе е играл с ръка, но след намесата на ВАР голът беше зачетен.

“Не изиграхме перфектен мач, но сме в много добра форма в момента, но заслужавахме да спечелим. Но ВАР е тук, за да предотврати такива съмнения. Това беше очевиден инцидент, ние се нуждаем от хора, които разбират футбола, за да взимат решения. Имам в предвид добри съдии.

Ще кажа и нещо друго. Милан е претендент за титлата и не може винаги да ни свирят дебютанти на “Сан Сиро”. Не е лесно да бъдеш съдия на “Сан Сиро”. За съжаление, реферът направи много грешки”, бесен бе Малдини след мача.

“Росонерите” имаха и други претенции към рефера. Една от тях е за спиране на играта, за да бъде даден картон на играч на Удинезе. В същото време имаше предпоставки за опасна контраатака на Милан.