Милан трябва да печели по всякакъв възможен начин, ако иска да спечели титлата в Серия "А" за пръв път от 11 години. Това заяви треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли преди двубоя с Емполи в събота.

Седемкратните шампиони на Европа са лидер в класирането с две точки пред Интер, който обаче е и с мач по-малко, както и с три точки пред третия Наполи. Ювентус и Аталанта също не са много по-назад, което прави битката за титлата в Италия най-заплетената от всички големи първенства в Европа.

"Всеки шампионат се печели и с мачове, в които не играеш особено добре. Ние трябва да останем спокойни, да бъдем готови на саможертви и да вярваме в таланта, с който разполагаме", каза Пиоли.

Според наставника обаче Милан не може да си позволи да подценява никой от другите отбори в Серия "А", не само претендентите за титлата.

"Всеки от отборите в челото е силен и може да спечели мачовете си. Но имаме съперник във всеки мач и не трябва да подценяваме никой. Виждам, че отборът е фокусиран, готви се с настроение и внимание към детайлите. Всеки мач е различен, но ние знаем, че трябва да подхождаме с постоянство, за да можем да покажем качествата си", допълни Пиоли.

През есента Милан победи Емполи с 4:2.