Франк Кесие, 25-годишният полузащитник от Кот д'Ивоар, чийто договор с Милан изтича на 30 юни 2022 г., е минал медицински преглед преди трансфера му в Барселона. Това съобщи италианският журналист Джанлука ди Марцио, специалист по трансферни въпроси, особено по отношение на клубовете от Серия А. Той потвърждава, че прегледът е станал в Лугано (Швейцария) през последните дни.

Кеси ще подпише без трансферна сума за следващите четири сезона, до 2026 г., печелейки 7 милиона евро на кампания. Преговорите щяха да се ускорят в края на февруари, след като стана ясно, че  Кесие не приема предложението за подновяване от Милан, клуб, в който пристигна преди пет сезона, през 2017 г., от Аталанта, където игра един сезон.

В Серия А е изиграл 196 мача и е отбелязал 40 гола в Бергамо и Милан, клуб, с който има 214 официални мача във всички турнири и 36 гола, отбелязва "Труд".

Франк Кесие (12/19/96, Орагахайо, Кот д'Ивоар) ще внесе различен профил в настоящия отбор на Барселона. Въпреки факта, че основната му позиция е полузащитник, кот д'Ивоарецът има цел - той отбелязва средно почти 10 гола на сезон. Може да действа и като халф от двете страни, а в спешни случаи може да играе и като централен защитник.

Той не е призован да бъде звезда на отбора, но неговата надеждност може да го направи недосегаем. Освен това той е гъба, попиваща всички съвети, които получава от треньора си, защото винаги иска да се усъвършенства, поради което също преглежда представянето си в мачовете, за да види в какво се е провалил и как би могъл да се справи по-добре.