Болоня завърза още повече битката за титлата в Серия А, след като открадна равенство от лидера Милан в гостуването си на “Сан Сиро” - 0:0. “Росонерите” пропуснаха доста положения, особено през второто полувреме, но така и не успяха да отбележат. Болоня също имаше своите шансове, но пореден стабилен мач за Милан направи френският вратар Майк Менян.

Така Милан продължава да води в класирането с актив от 67 точки, но вече само с 1 пред Наполи. Интер е на третата позиция с 63 точки, но и мач по-малко. Болоня е в “златната среда” - на 12-та позиция с 34 т.

Милан владееше повече топката и инициативата, но гостите също имаха своите положения пред противниковата врата. Много активен за “росонерите” както обикновено бе Тео Ернандес, който в 13-та минута стреля от границата на наказателното поле, но прати топката право в ръцете на Скорупски. Малко след това и стражът на домакините Майк Менян се намеси сигурно след шут на Матиас Сванберг.

В 16-та минута Милан пропусна страхотен шанс да поведе в резултата, след като удар на Рафаел Леао беше блокиран от защитник на домакините. Последва разбъркване в наказателното поле, след което топката отново отиде у Леао. Португалецът стреля с неудобния си ляв крак фронтално срещу вратата, но прати токата над нея.

Гостите също имаха своите моменти, но Арнаутович и Ебишер не успяха да реализират. В 26-та минута пък мощен удар на Муса Бароу от 25 метра беше избит със сетни усилия от Менян.

До края на полувремето Милан натисна и в 29-та минута Давиде Калабрия пропусна нов шанс. След страхотен далечен шут на Ернандес пък топката мина на сантиметри от страничната греда. В 42-та минута французинът центрира в наказателното поле, където сънародникът му Оливие Жиру надскочи пазача си и насочи топката към вратата, но Скорупски спаси.

Милан натисна сериозно след почивката, като само две минути след подновяването на играта Скорупски отрази сигурен гол. Леао проби в наказателното поле и стреля мощно по тревата, но стражът на гостите успя да избие инстинктивно с крак. Малко след това Жиру искаше нарушение в наказателното поле на Болоня, но претенциите му за дузпа не бяха отчетени.

След час игра Калабрия отново изскочи на стрелкова позиция, след като бе изведен от Леао, но защитникът стреля встрани от гредата. Малко след това неточен удар отправи и Анте Ребич. Натискът на Милан се усилваше, но “росонерите” така и не успяха да отправят финалния удар. С тази цел на терена се появи и Златан Ибрахимович. В 86-та минута след центриране от ъглов удар Фикайо Томори беше изпуснат в наказателното поле, но от чиста позиция прати топката над вратата.

В добавеното време Тонали центрира добре от дясното крило, а Ибрахимович надскочи защитник на гостите, но и той прати топката над вратата. В 95-та минута след центриране от ъглов удар Анте Ребич засече топката с глава и я насочи под гредата, но Скорупски отново спаси.

Милан - Болоня 0:0

Милан: Менян, Калабрия (75 - Флоренци), Калулу, Томори, Ернандес, Бенасер (70 - Кеси), Тонали, Месиаш (46 - Ребич), Диас, Леао, Жиру (70 - Ибрахимович)

Болоня: Скорупски, Теате, Медел (82 - Бонифаци), Сумаро, Дайкс (82 - Ибрахима), Сванберг (71 - Сориано), Схаутен, Ебишер, Хики (71 - Касиус), Бароу (60 - Орсолини), Арнаутович