Легендата на Милан Алесандро Костакурта вярва, че Златан Ибрахимович не трябва да прекратява кариерата си в края на сезона. По думите му обаче шведът е направил една ключова грешка този сезон.

40-годишният нападател се възстановява от травма на коляното и се очаква да остане извън игра поне още 10 дни, а старши треньорът на Милан Стефано Пиоли призна, че Ибрахимович се колебае дали да продължи с футбола и след края на сезон 2022. Договорът на шведа с Милан изтича през лятото и той трябва да вземе решение на бъдещето си.

„Бих казал на Златан да не прекратява кариерата си по този начин. Новата контузия създаде допълнителни проблеми, но той трябва да остане силен и да напише още една страница от историята си“, заяви цитираният от БТА Костакурта пред италианския вестник Gazzetta dello Sport.

„Ако бях на негово място, нямаше да се откажа. Той винаги е бил важен играч. Оливие Жиру също е такъв, но аз все още предпочитам Златан и мисля, че той има още какво да даде. Разбира се, не може да играе всеки мач, но може да има решителна роля в много срещи“, каза още Алесандро Костакурта.

Златан Ибрахимович отбеляза 8 гола в 23 мача за Милан през сезона, но бе титуляр само в два двубоя от Серия А през 2022 и пропусна пет заради контузии.

„Той направи само една грешка. Може би избърза със завръщането си на терена. Трябва да е по-спокоен и да не прибързва. Един или два дни често са от голямо значение. Златан имаше ключова роля при завръщането на Милан в Шампионската лига. Не казвам, че щеше да е провал без него, но Милан се представи на ниво, благодарение на него“, добави Костакурта.

Милан посреща Дженоа довечера в двубой от 33-ия кръг на италианската Серия А. Грандът от Милано е лидер във временното класиране с 68 точки. Интер е втори с 66, но и мач по-малко.