Милан се върна на победния път в битката за Скудетото, удряйки с 2:0 гостуващия Дженоа в среща от 33-ия кръг на Серия „А“. Успехът върна „росонерите“ отново на върха на класирането, след като Интер заемаше първото място в продължение на около 2 часа.

Скъпоценната „шампионска“ победа донесоха Рафаел Леао и резервата Жуниор Месиас. Португалската звезда вкара още с първия точен удар в мача, а бразилецът подпечата успеха малко преди края. Хората на Стефано Пиоли сложиха край на серията си от две поредни нулеви ремита.

Така Милан отново постигна важна победа по пътя към лелеяната шампионска титла на Италия. Предишните три успеха на „росонерите“ в Калчото бяха с по 1:0. От друга страна, грандът от Милано в шести пореден мач в Калчото не допусна гол в своята врата и общо 7-ми мач във всички турнири Майк Менян запази мрежата си суха.

С добавените 3 точки Милан вече има 71 на актива си. Интер е втори с 69, но „нерадзурите“ са с мач по-малко. Дженоа остана под чертата в зоната на изпадащите с 22 пункта, заемайки 18-ата позиция.

Отсъствието на суперзвездата на „росонерите“ Златан Ибрахимович продължи и в тази среща. Пиоли направи само една промяна в състава си, като в средата на терена се появи Исмаел Бенасер.

Мачът на „Джузепе Меаца“ очаквано започна с териториално превъзходство на домакините. Те откриха резултата още с първия си удар към вратата на Сиригу в 11-ата минута. Калулу проби отдясно и центрира в пеналта, където Рафаел Леао от воле разстреля стража на гостите – 1:0. По този начин португалската звезда сложи край и на головата суша на Милан от последните две шампионатни срещи.

В следващите минути скуката се възцари на терена, като отново лъснаха слабостите на „росонерите“ по отношение на креативността в офанзивен план.

След половин час игра капитанът на „грифоните“ Милан Бадел шутира отдалеч, но доста неточно. В 36-ата минута Кесие намери Салемакерс на точката на дузпата, но последният би високо над вратата.

Малко преди почивката Галдамес профука златен шанс да изравни. Така паузата дойде при минимална преднина на домакините.

След антракта двубоят продължи в същото русло. В 57-ата минута Жиру не успя да удвои аванса на Милан. Само 120 секудни по-късно Матео Габия едва не смрази трибуните на „Сан Сиро“, отбелязвайки си нелеп автогол, но скучаещият Менян се справи.

Рафа Леао в 78-ата минута пропусна златен шанс да сложи точка на спора. Той бе изведен отлично, но Сиригу прояви страхотен рефлекс и не позволи топката да посети мрежата му за втори път.

В последната четвърт на мача се забелязваше живец и в играта на гостите, които тръгнаха малко по-смело напред.

Все пак в 87-ата минута Милан стигна до втори гол и сложи точка на спора. Резервата Жуниор Месиас се разписа след добавка, след като Сиригу отрази първоначалния му изстрел.

Милан – Дженоа 2:0

Голмайстори: 1:0 Рафаел Леао (11'), Жуниор Месиас (87')

Милан: Менян, Калулу, Габия, Томори, Ернандес, Тонали, Бенасер, Салемакерс, Кесие, Леао, Жиру

Дженоа: Сиригу, Хефти, Йостигор, Бани, Васкес, Галдамес, Бадел, Екубан, Амири, Френдруп, Пиколи