Вестник "Гадзета дело Спорт" съобщи днес, че Милан е в напреднали преговори с италианския национал Доменико Берарди от Сасуоло. Един от най-успешните и популярни отбори в Италия търси подсилване на позицията крило и Берарди е в приоритетите им за сезон 2022/2023.

От Сасуоло искат цена за футболиста около 30 милиона евро и най-популярното спортно издание на Апенините гарантира, че разговорите са в напреднала фаза.

Самият Берарди ще навърши 28 години през август и е готов за следващата стъпка в кариерата си, неколкократно е обяснявал самият той, фокусирайки се върху трансфер в топ-клуб. През този сезон той може да се похвали с двуцифрени брой голове и асистенции.

Новите инвеститори в Милан от компанията "Инвесткорп" са дали зелена светлина за сделката, така че Паоло Малдини и Рики Масара са получили потвърждение да започнат преговори с Неровердите от Емилия Романя.

Джанлука Скамака, съотборник на Берарди в Сасуоло, също е трансферна цел на Милан. Скамака обаче не е в първия списък от желани попълнения, като в него се виждат имената на Рияд Марез, Ренато Санчес и Себастиен Алер.

Свен Ботман и Дивок Ориги също са близо до преминаване на Джузепе Меаца. Бранителят на Лил вече е договорил личните си условия с клуба, докато Ориги най-вероятно ще си стисне ръцете с ръководството другата седмица.